Osijek
NISU ZA PUTNIKE, NEGO ZA OBUKU NOVIH VOZAČA

Tramvaji su opet na tračnicama
Objavljeno 18. lipnja, 2024.
Iako su zamjenski autobusi već nekoliko mjeseci u pogonu, tramvaji će se od idućeg utorka ipak privremeno vratiti na tračnice, i to na dionici između Bikare i Mačkamame. Kako stoji u priopćenju Gradskog prijevoza putnika, obavještavaju se građani kako će od utorka, 25. lipnja, pa sve do 31. kolovoza 2024. na tramvajskoj liniji 2 svakodnevno prometovati dva tramvajska vozila. Ta vozila neće prevoziti putnike, nego će služiti za praktičnu obuku novih vozača tramvaja.

Naime, od 4. lipnja GPP Osijek, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ), provodi osposobljavanje 20 polaznika za zanimanje vozač tramvaja. Obuka se odvija u okviru programa mjera aktivne politike zapošljavanja HZZ-a i uključuje teorijski i praktični dio nastave, koji provodi Elektrotehnička i prometna škola u Osijeku. Praktični dio nastave trajat će do 31. kolovoza, a vožnje će se održavati svakodnevno, u dvije smjene. Kako bi se vožnje, u uvjetima kada je tramvajski promet zbog modernizacije tramvajske infrastrukture potpuno prekinut, omogućile, 25. i 26. lipnja transportnim će vozilom dva tramvaja biti dovezena na tramvajsko stajalište Bikara, odakle će se prugom prevesti do Mačkamame. Tramvaji će u vrijeme obuke novih vozača noćiti na Mačkamami, odakle će polaziti na probne vožnje u smjeru Bikare i natrag.

- Građane molimo za razumijevanje i strpljenje tijekom ovog razdoblja, te naglašavamo da tramvaji neće prevoziti putnike, već će biti isključivo namijenjeni za obuku. Također molimo građane da ne parkiraju svoja vozila na prugu, kako bi se obuka novih vozača u navedenom periodu odvijala nesmetano. Cilj je ovih aktivnosti osigurati kvalitetnu i sigurnu obuku budućih vozača tramvaja, čime će se unaprijediti usluga javnog prijevoza u našem gradu po ponovnoj uspostavi tramvajskog prometa, koja je predviđena do kraja ove godine. Za dodatne informacije molimo kontaktirajte GPP Osijek na e-adresu marketing@gpp-osijek.com ili telefonom na broj 031/228-351 - stoji u priopćenju iz GPP-a.

Onima koji bi možda htjeli parkirati na tramvajsku prugu jedan savjet - ne izazivajte pauka! M.Bugarić
Najčitanije iz rubrike