Osijek
DOPUSNICA ZA NOVI SVEUČILIŠNI STUDIJ

Od jeseni na studij
logopedije u Osijeku
Objavljeno 25. lipnja, 2024.
Studij logopedije iznimno je važan jer od Zagreba istočno nema takvog studija, a na tržištu rada velika je potražnja za tim zanimanjem
Od jeseni, s početkom nove akademske godine, u Osijeku počinje studij logopedije, i to u sklopu Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. Dopusnicu za novi studij izdala je Agencija za znanost i visoko obrazovanje. Tu važnu vijest za sve buduće studente logopedije potvrdila nam je prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar, dekanica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

- Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti izdana je dopusnica za izvođenje sveučilišnog prijediplomskog studija logopedije. Prema Zakonu o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju, Agencija za znanost i visoko obrazovanje provela je postupak inicijalne akreditacije studija, te je Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku, Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, 21. lipnja izdala dopusnicu za izvođenje sveučilišnog prijediplomskog studija Logopedija - objašnjava dekanica Berbić-Kolar.

- Povijesni je ovo trenutak za naš fakultet i osječko sveučilište. Radujemo se prvoj osječkoj generaciji studenata logopedije, za koju ćemo osigurati upisne kvote u jesenskom roku. Zahvaljujemo svima koji su svojim dobronamjernim angažmanom, savjetima, prijedlozima i sugestijama pomogli kako bismo danas mogli ponosno reći da su naš fakultet i naše sveučilište bogatiji za novi studijski program, koji je trenutačno najtraženiji u Republici Hrvatskoj. To je snaga FOOZOS-a na koju smo beskrajno ponosni - ističe naša sugovornica.

Već smo više puta najavljivali u Glasu Slavonije pokretanje tog studija u Osijeku, a sada prvi objavljujemo da je on dobio dopusnicu. Studij logopedije iznimno je važan jer od Zagreba istočno nema takvog studija, a na tržištu rada velika je potražnja za tim zanimanjem. Dodajmo tomu da na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti od akademske godine 2022./2023. djeluje preddiplomski sveučilišni studij Edukacijska rehabilitacija. V. Latinović
Možda ste propustili...

FESTIVAL SLIKOVNICE OVO LJETO POD SLOGANOM “NOVA ZEMLJA POČINJE S VAMA”

Niz radionica, promocija, izložbi...

III. GIMNAZIJA OSIJEK (BRAĆA RIBAR)

Gimnazijalci obilježili 55 godina mature

Najčitanije iz rubrike