Osijek
OPREZ, JOŠ SE JEDNO RASKRIŽJE ZATVARA

Spoj Županijske i Gundulićeve 30 dana bez prometovanja!
Objavljeno 26. lipnja, 2024.
Raskrižje se potpuno zatvara od četvrtka zbog realizacije projekta Osijek 4
Vozači se još nisu pošteno priviknuli da je za promet zatvoreno raskrižje Strossmayerove i Kanižlićeve, a stiže vijest o još jednom frekventnom raskižju koje će biti "izvan uporabe". Iz Vodovoda su izvijestili kako će u sklopu realizacije projekta Osijek 4 na mjesec dana u cijelosti zatvoriti raskrižje Županijske i Gundulićeve!

- Činimo sve što je u našoj moći kako bi provođenje najvećeg vodoopskrbnog investicijskog ciklusa u povijesti grada bilo usklađeno sa životnim potrebama naših sugrađana. Činjenica kako se magistralni vodoopskrbni i kanalizacijski cjevovodi najčešće nalaze u cestovnim površinama neizostavno nameće potrebu privremenih regulacija prometa i zatvaranja određenih prometnica. Zbog svega toga za potrebe izvođenja radova rekonstrukcije podzemnih instalacija vodoopskrbe i odvodnje prisiljeni smo potpuno zatvoriti za promet raskrižje Gundulićeve i Županijske ulice, od četvrtka, a radovi i nova privremena regulacija prometa trajat će do 31. srpnja", izvijestili su iz Vodovoda.

Promet Gundulićevom od Radićeve do Županijske ulice i Županijskom do zatvorenog križanja s Gundulićevom bit će omogućen, ali će obje ulice biti slijepe. Promet će se odvijati obilaznim pravcima, grafički prikaz dostupan je na Vodovodovoj mrežnoj stranici.

Sažeto, preporučeni smjer kretanja onima koji dolaze sa zapada i juga je iz Gundulićeve u Dubrovačku pa do njezina kraja, potom u Bartola Kašića (nova je to prometnica iza Anina groblja u smjeru autobusnog kolodvora) pa do Vukovarske. Onima koji dolaze s istočne strane predlaže se da iz Vukovarske produže u Hrvatske Republike pa Jaegerovom do Šamačke... Iz Vodovoda su iskoristili priliku i izvijestili kako se radovi u okviru svih faza projekta Osijek 4 odvijaju planiranom dinamikom.

- Uspješno smo priveli kraju dio investicije koji obuhvaća sjevernu i južnu stranu Vukovarske ulice, dio Krežmine ulice, Trg Franje baruna Trenka i Ulicu K. A. Stepinca od Vukovarske do Trga Augusta Šenoe. U tijeku je uređenje zelenih površina. Trenutno izvodimo radove na dionici Gundulićeve od Stepinčeve do OŠ Antuna Mihanovića. Po završetku školske godine započeli smo i dionicu od škole do Radićeve - izvještavaju iz Vodovoda.

Gradu Osijeku je zahvaljujući Nacionalnom planu oporavka i otpornosti za projekt Osijek 4 dodijeljno ukupno 21,8 milijuna eura, koji će se iskoristiti za financiranje rekonstrukcije i izgradnje kanalizacijske i vodovodne mreže. Time će Osijek dobiti oko 28 kilometara nove i rekonstruirane vodoopskrbne i kanalizacijske mreže, a gubitci vode smanjit će se za čak 25 posto.

- Realizacijom projekta rekonstruirat će se 18,1 km vodoopskrbne i 3,7 km kanalizacijske mreže te izgraditi 4,3 km vodoopskrbne i 1,15 km kanalizacijske mreže. Poboljšanu uslugu vodoopskrbe imat će 5790, a poboljšanu uslugu odvodnje 1780 stanovnika Osijeka. Ugradit će se daljinsko očitanje vodomjera te povećati pouzdanost i sigurnost u vodoopskrbi i odvodnji - zaključno će u Vodovodu.

Dario Kuštro
PUKLA CIJEV
 
 
Zaposlenici Vodovoda nastavljaju i sa svakodnevnim otklanjanjem kvarova na vodovodnoj mreži. Naime, zbog nužnih radova na vodoopskrbnoj mreži u ponedjeljak i utorak su bez pitke vode, na nekoliko sati, ostali stanovnici i zaposlenici nekoliko zgrada u samom centru grada, među njima i Glasa Slavonije. Obustava isporuke vodne usluge trajala je nekoliko sati. Riječ je o zgradama u Ulici Hrvatske Republike do Županijske ulice. U jednoj od zgrada u toj ulici pukla je vodovodna cijev, izvijestio nas je Alen Prnjat, službenik za informiranje u Vodovodu. Osim toga, u ponedjeljak je obustavljena isporuka vodne usluge na Vijencu Petrove gore, od 11 do 12 sati, i u Lastovskoj ulici, od 11.30 do 13.30, doznajemo u Vodovodu. V.L.

Možda ste propustili...

MEĐUNARODNI FESTIVAL SLIKOVNICE

Čuvari priča u knjižnici

ZA ŽENE U PERIMENOPAUZI I MENOPAUZI

Zlatna jutra s Majom Diklić

Najčitanije iz rubrike