Regija
GRADSKO VIJEĆE NAŠICA

Povećane mjere za poduzetništvo
Objavljeno 5. lipnja, 2020.
NAŠICE - U novoobnovljenoj našičkoj gradskoj vijećnici održana je 25. sjednica Gradskog vijeća. Na aktualnom satu nije bilo vijećničkih pitanja. Predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba obavijestio je o zaprimljenom podnesku vijećnika Vjekoslava Mahovlića o istupanju iz političke stranke MOST Nezavisnih lista te da od sada djeluje kao nezavisni vijećnik.

Jedna od važnijih točaka dnevnog reda bilo je izvješće o izvršenju proračuna za 2019. godinu.

- Možemo konstatirati da se proračun od 2017. godine udvostručio, što možemo zahvaliti europskim sredstvima kojima se trudimo razvijati naš grad. Godine 2017. imali smo izvršenje proračuna od 37 milijuna kuna, 2018. godine 56 milijuna kuna, a sada je izvršenje proračuna oko 75 milijuna kuna, što dovoljno govori o kvaliteti rada u gradu - rekao je gradonačelnik Josip Miletić.

Na sjednici je, između ostaloga, usvojeno i izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja do 3. prosinca 2019. godine.

Raspravljalo se i o programu poticanja poduzetništva na području grada, kojim su se povećale dosadašnje mjere za razvoj poduzetništva. Mjere za zapošljavanje i samozapošljavanje sada iznose 10.000 kuna za visoku stručnu spremu, 7500 kuna za višu te 5000 kuna za srednju stručnu spremu. Uvedene su i nove mjere za kupnju opreme, izložbe na sajmovima, razvoj deficitarnih zanimanja i sve što će poduzetnicima pomoći kako bi ovo razdoblje nakon koronakrize što lakše prebrodili.

- Donijeli smo i konačnu listu prvenstva za kupnju stanova prema Programu društveno poticane stanogradnje koje ćemo dostaviti u Agenciju te ćemo krenuti s projektno-tehničkom dokumentacijom i gradnjom stanova u idućem razdoblju. Jednoglasno su donesene odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Našica koje ćemo uskoro i uručiti - rekao je gradonačelnik Josip Miletić. M. Kunac
Donesena je lista prvenstva za kupnju stanova prema Programu društveno poticane stanogradnje
Možda ste propustili...

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike