Regija
POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €
Objavljeno 22. travnja, 2024.
U velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava programima i projektima braniteljskih i stradalačkih udruga koji su od interesa za Virovitičko-podravsku županiju u 2024. godini.

Potpisano je 37 ugovora za projekte i programe braniteljskih i stradalačkih udruga u vrijednosti od 32.300 eura, a potpisivanju su nazočili župan Igor Andrović, zamjenik župana Marijo Klement, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb Melita Sirovica te predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ-a i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDRA-e VPŽ-a Mato Bubaš.

- Za braniteljske udruge proizišle iz Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije ove su godine izdvojena dvostruko veća sredstva u odnosu na prije dvije godine. Izdvojena sredstva su za aktivnosti naših braniteljskih udruga, obljetnice koje imaju za cilj spomen na Domovinski rat te očuvanje istine o Domovinskom ratu. Tu su i komemoracije i razne sportske aktivnosti, a sve u cilju da se nikad ne zaborave oni koji su svoje živote utkali u temelje naše države. Ovo su jedne od najaktivnijih udruga na području naše županije i doista su zavrijedile da se taj iznos poveća jer su i njihove aktivnosti svake godine sve brojnije i posjećenije. Osim ovih sredstava, Županija organizira i prijevoz autobusima za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara te za obljetnice vojno-redarstvenih operacija "Bljesak" i "Oluja" kako bi svi branitelji s područja županije mogli nazočiti i tim važnim obljetnicama - rekao je župan Andrović.

Zahvalu Županiji na dodijeljenim sredstvima izrazio je i Mato Bubaš, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ-a, te istaknuo kako sve udruge s područja županije vrijedno organiziraju razne manifestacije i sudjeluju u njima.

- Kao i svake godine, Županija i župan izlaze nam u susret i dodjeljuju određena sredstva za aktivnosti naših udruga poput raznih memorijala, sportskih aktivnosti i sve ono što podsjeća na Domovinski rat, poginule i nestale hrvatske branitelje. Odbor je raspodijelio sredstva po principu prijašnjih godina i mislim da su sve udruge zadovoljne jer te udruge participiraju i u gradovima i općinama. Svim ovim udrugama je u cilju promicanje, odnosno sjećanje na poginule hrvatske branitelje kroz razne aktivnosti i to i činimo – rekao je Bubaš.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike