Regija
OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake
Objavljeno 21. travnja, 2024.
VINKOVCI - U sklopu Erasmus+ projekta, vinkovačka OŠ Vladimira Nazora ugostila je osam učenike i dvije nastavnice iz škole IES Francisco de los Cobos iz španjolskog grada Ubeda. Gosti su sudjelovali u IKT radionici, gdje su uz učenike domaćine izradili višejezični rječnik u BookCreatoru te infografike o znamenitostima Španjolske i Hrvatske u Canvi. Uz pratnju turističkog vodiča obišli su grad i upoznali ljepote Vinkovaca. Posjetili su i Udrugu vinkovačkih lađara, gdje ih je Stjepan Sertić podučio o lađarenju, a svi zajedno uživali su u veslanju Bosutom.

Potom su se uputili prema Kunjevcima, gdje su obilazili šumu električnim vozilima i naučili nešto novo o kvaliteti i očuvanju stabala i šuma te šumskim životinjama. Slijedio je ručak i druženje na Šokačkom stanu. Održana je i likovna radionica te filmska večer. Domaćini i gosti posjetili i Vukovar. Uživali su na vukovarskim bazenima, posjetili Muzej u dvorcu Eltz i Vodotoranj. Održan je i pub kviz o hrvatskoj i španjolskoj kulturi.



Za goste su organizirane radionice o obnovljivm izvorima energije, digitalnim vještinama, lažnim vijestima i cyberbulyngu. M.F.
Možda ste propustili...

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

Najčitanije iz rubrike