Sport
TRENER OSJEČKIH NOGOMETAŠA ZADOVOLJAN POSLIJE “ČETVORKE”

S klupe nisam uopće vidio što se događa na drugoj strani igrališta
Objavljeno 9. prosinca, 2019.

Vezani članci

GUSTA MAGLA NIJE SMETALA OSJEČANIMA

Bijelo-plavi dugo lomili, a onda posve "razmontirali" Lokomotivu

Strateg Osijeka Ivica Kulešević mogao je biti zadovoljan onim što je prikazala njegova momčad protiv Lokomotive, poglavito u drugom poluvremenu kada je zabila četiri pogotka i posve razbila suparnika. Ta je visoka pobjeda i najuvjerljivija ove jeseni na stadionu Gradski vrt, a bijelo-plavi istim su rezultatom već jednom slavili ove sezone kada su u Koprivnici svladali Slaven Belupo.

- Uvjeti za igru bili su vrlo teški. S klupe nisam uopće vidio što se događa na drugoj strani igrališta. Ipak, drago mi je što je susret odigran i završen, jer je uoči njega bila spominjana mogućnost odgode zbog magle. U prvome dijelu smo dominirali, ali nismo bili dovoljno konkretni ispred suparničkih vrata. U poluvremenu smo se dogovorili da krenemo još jače, što nam se ubrzo isplatilo kroz kazneni udarac iz kojeg smo došli u vodstvo. Kasnije smo se razigrali i došli do uvjerljive pobjede - rekao je mirno Kulešević.

Važan impuls opet je stigao s klupe, jer su se u strijelce upisali Pilj i Bočkaj koji su utakmicu počeli kao pričuve.

- Posebno mi je drago zbog Pilja koji igra odlično u posljednje vrijeme i trebao mu je taj pogodak. Općenito, imamo odličnu širinu igračkog kadra, a poticaj koji tražimo s klupe dio je našega plana. Neki igrači koji su kod nas pričuve u drugim bi momčadima bili nositelji igre, što samo govori o našoj širini i snazi - ocijenio je trener osječke momčadi.

Osijek se sada drugoplasiranom Hajduku približio na samo dva boda.

- Rekao sam to i igračima u svlačionici kako za Osijek nije dovoljno dobra situacija u kojoj smo bili uoči susreta na prvenstvenoj ljestvici. Peta pozicija plasman je ispod vrijednosti ove momčadi za koju mislim kako se mora ravnopravno nositi, ako ne baš s Dinamom, onda sa svim ostalim konkurentima u borbi za Europu - zaključio je trener bijelo-plavih.

Goran Tomić, trener Lokomotive, nije imao mnogo toga za reći nakon visokog poraza njegove momčadi. Izdvojio je dvije neopreznosti njegovih igrača zbog kojih se otvorena utakmica pretvorila u jednosmjernu ulicu, i posve se okrenula na stranu Osijeka.

- Nesmotreno skrivljeni kazneni udarac i isključenje nervoznog Kastratija bili su prijelomni trenuci susreta. Dotad smo kontrolirali utakmicu koja se razvijala točno onako kako smo predvidjeli. U prvome poluvremenu napadački smo bili loši jer nismo koristili prostore koji su nam se otvarali. Inače mi to radimo mnogo bolje, a odmah na početku drugoga dijela susreta dogodile su nam se te neopreznosti koje su nas koštale visokog poraza. U našoj se igri itekako osjetio izostanak standardnih stopera zbog čega nam obrana nije djelovala kompaktno - rekao je Tomić.

Kastrati je već u prvom dijelu iskazivao nervozu koja ga je na kraju koštala isključenja, što je bio ključni trenutak susreta.

- Upozorio sam ga na poluvremenu da se smiri, ali to očito nije bilo dovoljno. Jednostavno nije bio u utakmici i skupo smo platili tu njegovu nervozu - zaključio je trener Lokomotive. D.Keler
 
Rezultati by SofaScore
Ivica Kulešević

trener NK Osijek

- Peta pozicija plasman je ispod vrijednosti ove momčadi za koju mislim kako se mora ravnopravno nositi, ako ne baš s Dinamom, onda sa svim ostalim konkurentima u borbi za Europu. To govorim zbog kvalitete momčadi i kluba općenito.
ZORAN ZEKIĆ NA TRIBINAMA
Utakmicu Osijeka i Lokomotive došao je pogledati i bivši trener NK Osijek Zoran Zekić. On je vrlo uspješno zaključio sezonu s moldavskim Šerifom osvojivši dvostruku krunu, pa sada može u miru uživati u odmoru. Dio odmora odlučio je provesti i na tribinama Gradskog vrta i pružiti podršku bijelo-plavima u vrlo važnom susretu protiv izravnog suparnika za mjesta koja vode u Europe. Vjerujemo kako je Zekić zadovoljan napustio osječki stadion, jer Lokomotivu Osijek dosad nikada iz Gradskog vrta nije uspio ispratiti s četiri pogotka u mreži.
Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI MLADOSTI STIGLI NA KORAK DO OBRANE TITULE

Mursa prekasno proigrala na Savi

BIJELO-PLAVI NAPOKON RAZVESELILI OPUS ARENU

Kralj Ramon i princ Anton vuku Osijek prema Europi

Najčitanije iz rubrike