Osijek
LJETO NAM SE VRATILO

Prva Osječka ljetna noć stiže u subotu
Objavljeno 27. lipnja, 2024.
Prepoznatljiva osječka manifestacija u organizaciji Grada Osijek i Turističke zajednice grada Osijeka, koja svake godine osvježava tijekom vrućih ljetnih vikenda, ponovno donosi raznovrsne događaje koji će privući posjetitelje svih dobi. Prve ovogodišnje Osječke ljetne noći centar će grada živjeti punim plućima, odisati uzbuđenjem i biti mjesto nezaboravnih trenutaka pod zvjezdanim nebom.

- Dođite i osjetite puls grada, jer Osječke ljetne noći nude nešto za svakoga - od sportskih natjecanja i glazbenih nastupa do plesnih kutaka i gastronomskih užitaka - priopćeno je iz Grada Osijeka. I doista, programa je uistinu puno. Na Trgu Ante Starčevića u petak i subotu održat će se Otvoreno prvenstvo Hrvatske u 3x3 košarci, u organizaciji Košarkaškog saveza grada Osijeka. Petak je rezerviran za kvalifikacije, a subota će donijeti četvrtfinalne, polufinalne i završne utakmice.

Očekuje se kako će najviše šetača biti na Promenadi. Od 19 do 23 sata na Šetalištu kardinala Franje Šepera lokalni će obrtnici predstavljati svoje unikatne proizvode. Za glazbeni užitak pobrinut će se Udruga Volim gramofonske ploče. Plesnoga ritma bit će i na Trgu slobode, i to od 20.30, uz program popularnog Plesnog studija Shine. Na prekrasnoj prirodnoj pozornici ispod jedra plesne skupine različitih dobi pokazat će svoj cjelogodišnji trud i talent pred obiteljima, prijateljima i posjetiteljima. To je jedinstvena prilika za najmlađe da zablistaju i pronađu malenog performera u sebi. U Prolazu Vanje Radauša mogu se poslušati glazbeni evergrini uz klapu Zrinski i Veselu grupu, koji će šetače vratiti u zlatna vremena glazbe i pjesme.

Posljednji vikend u lipnju obogaćen je i drugim atraktivnim manifestacijama, poput tradicionalnih 23. Moto susreta (50. obljetnica kluba), koji se održavaju na lijevoj obali Drave od petka do nedjelje, ali i otvorenja Osječkog ljeta kulture, u petak u 21 sat na Trgu Vatroslava Lisinskog, uz nastup 4 tenora. “Pridružite nam se na prvoj ovogodišnjoj Osječkoj ljetnoj noći i doživite čaroliju ljeta u srcu našeg grada! Ljeto nam se vratilo – dođite i proslavimo ga zajedno!” poručuju iz Grada Osijeka. M.Bugarić
Možda ste propustili...

VATROGASCI ŠTEDNJOM DO PRIJEKO POTREBNOG KAMIONA

Novo navalno vozilo stiglo u garažu DVD-a Donji grad

NOVA PROMETNA PRAVILA U RASKOPANOJ RETFALI

Raskrižje Strossmayerove i Kanižlićeve bez prometa

Najčitanije iz rubrike