Osijek
VATROGASCI ŠTEDNJOM DO PRIJEKO POTREBNOG KAMIONA

Novo navalno vozilo stiglo u
garažu DVD-a Donji grad
Objavljeno 25. lipnja, 2024.
Dobrovoljno vatrogasno društvo Donji grad odnedavno u svojoj garaži ima novo navalno vatrogasno vozilo, potpuno opremljeno. Riječ je o vatrogasnom kamionu Iveco, koje je već bilo na intervenciji. Kako nam je rekao Željko Papo, predsjednik DVD-a Donji grad, riječ je o navalnom vozilu koje je po svojim karakteristikama i mogućnostima znatno bolje, modernije i opremljenije od navalnog vozila koje su imali do sada.

- Nabavom ovog vozila znatno smo poboljšali naš vozni park, te smo time postali još spremniji i operativniji. Stoga ćemo moći izići na kraj i s većim izazovima no do sada, te ćemo biti još pouzdaniji oslonac Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Usprkos ostalim investicijama, sredstva za vozilo uspjeli smo uštedjeti od redovitog financiranja Grada Osijeka. Ovim putem zahvaljujemo Gradu Osijeku, te se nadamo daljnjoj uspješnoj suradnji - rekao je Papo.

S novim navalnim vozilom upoznali su se i Donjograđani, koji su ga imali prilike razgledati na nedavno održanim Danima otvorenih vrata, na Trgu bana Josipa Jelačića, na prostoru tržnice. Najviše su, naravno, bili oduševljeni najmlađi stanovnici Donjeg grada, sjedajući za upravljač moćnog kamiona od kojeg se vatra - boji. M.Bu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike