Osijek
GRADONAČELNIK U TENJI

Sportski je teren prošao “inspekciju”
Objavljeno 26. lipnja, 2024.
Za malonogometno igralište, gledalište i golove utrošeno je 48.000 eura
Završnici malonogometnog turnira u Tenji, pred ispunjenim tribinama, kojemu je Grad Osijek pokrovitelj​, nazočio je i gradonačelnik Ivan Radić. Bila je to ujedno prigoda da se nakon praktične primjene uvjeri u kvalitetu provedenih radova na terenu i gledalištu. Prije dva tjedna, uoči početka turnira, dovršeno je cjelokupno uređenje igrališta - sportskog terena, gledališta, golova..., u vrijednosti od 48 tisuća eura. S dodatnih 20 tisuća eura uređena je staza koja vodi do tog terena, kao i obližnje dječje igralište.

- Na ovom se igralištu održava i manifestacija "Slavonijo, u jesen si zlatna", kojoj je Grad Osijek također pokrovitelj. Dokaz je to kako se brinemo i o sportskom i kulturnom životu Tenje - rekao je Radić. To nisu jedini projekti u ovom prigradskom naselju, pa Radić podsjeća kako je u tijeku izgradnja novog dječjeg vrtića, vrijednog 1,8 milijuna eura, od čega je milijun osiguran iz NPOO-a.

- U pripremi je i dogradnja tenjske osnovne škole kako bi mogla osigurati uvjete za održavanje cjelodnevne nastave. Nedavno je dovršena i stambena zgrada u koju se uselilo 68 obitelji. Nova biciklistička staza vodit će do centra Tenje, a projekt je u fazi ishođenja građevinske dozvole. Uskoro počinje izgradnja Ulice Tina Ujevića, u vrijednosti od 430 tisućae eura, kao i sanacija nogostupa u Ulici Miroslava Krleže s iznosom od 130 eura - nabraja Radić, te, ništa manje vrijedno, podsjeća kako su uređene svlačionice u sklopu terena kojim se koristi Nogometni klub Slavonac (vrijednosti veće od 300 tisuća eura), kao i da je u tijeku izrada glavnog projekta za adicu, koja će se iznosom od 1,7 milijuna eura financirati kroz ITU mehanizam.

- Još jedan je ovo primjer kako i u ovom dijelu grada ulažemo u sve sfere života, od sporta i kulture do brige o najmlađina i starima - rekao je zaključno Radić.

D. Kuštro
Možda ste propustili...

VATROGASCI ŠTEDNJOM DO PRIJEKO POTREBNOG KAMIONA

Novo navalno vozilo stiglo u garažu DVD-a Donji grad

DJEČJI LJETNI KAMP U DOKKICI

Dokkica: Dječji ljetni kamp

OPREZ, JOŠ SE JEDNO RASKRIŽJE ZATVARA

Spoj Županijske i Gundulićeve 30 dana bez prometovanja!

Najčitanije iz rubrike