Sport
NEDJELJNI ODBOJKAŠKI FINALE

Mursa smišlja recept kojim bi zaustavila niz pobjeda Mladosti
Objavljeno 27. travnja, 2024.
Zahuktava se finalna serija doigravanja za prvaka Superlige odbojkaša. Akteri su isti kao lani, Mladost i Mursa-Osijek, a u nedjelju navečer (20 sati) na rasporedu je drugi susret u Maloj dvorani Gradski vrt.

Prvi je prije tri dana odigran u Domu odbojke Bojan Stranić, gdje je domaći nastavio svoj impresivan niz. Momčad Ratka Perisa i dalje ne zna za poraz u domaćim natjecanjima, nova pobjeda dala je i početni zamah u obrani naslova prvaka države. Ali tek je počelo, nadamo se da mursaši imaju što reći u završnici sezone. Pitanje je mogu li stati nakraj nepobjedivosti zagrebačkog sastava. Sudeći po nekim dijelovima prikazane igre u četvrtak navečer, igrači Zvonimira Bogdanovića imaju se čemu nadati. Ali morat će to potrajati više od seta i pol, koliko je objektivno trajala njihova kvalitetna igra u metropoli, gdje je domaćin slavio u četiri seta.

- Imali smo mnogo oscilacija, ali su nas neke stvari u uvodu podosta poremetile. Tu mislim na ozljedu Đirlića u prvom setu, dotada smo držali egal na semaforu (primač Murse nezgodno je doskočio kod rezultata 10:10 i više se nije vraćao na parket). Potom je Mladost dominirala, ali i nakon dva seta zaostatka nismo gubili nadu. Vratili smo se u trećem setu, suparnik nije dao i povratak u utakmicu, ali pokazali smo da smo dostojni finala - kaže trener Bogdanović, koji je između dvije utakmice odradio i jedan lakši operativni zahvat, koji ga neće spriječiti da i u nedjelju bude uz momčad, koja bi Mladost mogla dočekati u kompletnom sastavu.

- Igrači žele dati sve od sebe u završnici sezone. Tako se Đirlić htio i vratiti na parket nakon nezgodnog doskoka, ali procijenio sam da bi to ipak bio preveliki rizik, jer već od ranije ga muče i leđa. Marszalek je dobro odradio njegovu rolu, ima još nekih koji su načeti, ali ovo su utakmice kada se moraju stisnuti zubi - naglašava trener odbojkaša s Drave, koji su pokazali da se nemaju namjeru naprijed predavati. Povukli su Giljanović i Vuković, počeli su pratiti i ostali i dobili smo potvrdu da je ipak ostalo još nešto goriva u osječkom motoru.

- Uspjeli smo se u trećem setu stabilizirati na prijamu, dobar je bio i servis, znači da možemo. Sada to mora biti kontinuitet na domaćem parketu, u tom slučaju imamo pravo na optimizam - smatra Bogdanović.

Mursa-Osijek slično je počela i polufinalnu seriju protiv Ribola Kaštela. Prva utakmica u gostima bila je za zaborav, a onda je došlo do velike preobrazbe, koja se priželjkuje i protiv ipak nešto kvalitetnijeg sastava negoli je bio onaj u polufinalu. Pobjeda bi donijela poravnanje, ali i najmanje još jednu utakmicu u Gradskom vrtu. Lani je serija otišla do kraja, vidjet ćemo dokad će potrajati ova aktualna.
Nino Benčina
PRVA UTAKMICA
MLADOST       3

MURSA-OSIJEK       1

ZAGREB – Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja: 500. Suci: Ivković i Jurković

MLADOST: Goč 3, Cvanciger 25, Smolej 9, Repek 15, Jakopec 5, Gajić 10, Pervan (L), Vlašić 0, Milić, Ivić, Ecker, M. Busak-Vidaković (L), Stanković.

MURSA-OSIJEK: Ivančić 0, Vuković 17, Đirlić 1, Giljanović 15, Perillus 7, Viloria 8, Dugandžić (L), Bečeheli (L), Marszalek 9, Verasto 2, Šunjo 0, Škugor 0, Šoš, T. Busak-Vidaković.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:18, 25:15, 18:25, 25:21

Možda ste propustili...

DRUGO EUROPSKO PRVENSTVO - ŠPANJOLSKA 1964.

Franco je morao popustiti

BJELIN SPAČVA VINKOVCI DOČEKUJE VARAŽDIN 1930

Pobjeda bi mogla donijeti Europu u Vinkovce

PRVENSTVO HRVATSKE U ŠTAFETAMA

Srebro i bronca za Slavonija-Žito

Najčitanije iz rubrike