Sport
BJELIN SPAČVA VINKOVCI DOČEKUJE VARAŽDIN 1930

Pobjeda bi mogla donijeti Europu u Vinkovce
Objavljeno 3. svibnja, 2024.
Premašili su rukometaši Bjelin Spačve Vinkovci očekivanja za ovu sezonu samim plasmanom u Ligu za prvaka. Nadgradnja je slijedila povijesnim plasmanom na Final Four Kupa Hrvatske, a sada su još u prigodi drugi put izići na europsku scenu. Kolo prije kraja Lige za prvaka Bjelin Spačva Vinkovci nalazi se na petom mjestu s dva boda manje od Poreča.

Vinkovčani u subotu od 19 sati dočekuju Varaždin 1930, a Poreč gostuje u Sesvetama, koje su kolo prije kraja, upravo na gostovanju u Varaždinu, propustile povijesnu priliku, nakon 15 godina, uzeti NEXE-u titulu viceprvaka Hrvatske. Izgubili su Sesvećani u Varaždinu, tako da sada više nitko nije siguran jesu li se oporavili od toga šoka i mogu li na domaćem terenu svladati Poreč, što se donedavno smatralo lakom zadaćom za Sesvećane. Opravdaju li Sesvete ulogu favorita, a Vinkovčani svladaju Varaždin, u Europskom bi kupu nastupila Bjelin Spačva, zbog boljeg omjera s Porečom u međusobnim susretima.

- Već smo ostvarili velike uspjehe, ali želimo prvenstvo završiti pobjedom i na četvrtom mjestu. Očekujem tešku utakmicu jer ulog je velik, a igrači su umorni i načeti ozljedama. Vjerujem da će dečki skupiti glave i smoći snage ostvariti pobjedu - poručio je Marin Jurić, pomoćni trener Bjelin Spačve Vinkovci.

Završi li vinkovačka momčad Ligu za prvaka na četvrtom mjestu, a nju ne završava i sezona. Slijedi doigravanje za Europu protiv trećeplasirane momčadi, a to su sada već sigurno Sesvete. Igra se dok jedna momčad ne osvoji šest bodova, a računaju se i bodovi iz Lige za prvaka, u kojoj su Sesvećani dva puta svladali Bjelin Spačvu. K.L.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

BORBA ZA PLASMAN U PRVU LIGU ODBOJKAŠICA

Višnjevčanke moraju do zlatnog seta

MALI NOGOMET - TRI KORNERA PENAL

Prijave na turnir traju do 1. lipnja

Najčitanije iz rubrike