Sport
FINALE JUNIORSKOG KUPA HRVATSKE

Bijelo-plavi do trofeja nakon drame
Objavljeno 8. svibnja, 2024.
Juniorska momčad Osijeka pobjednik je Kupa Hrvatske u svom uzrastu za ovu sezonu. Mladi Bijelo-plavi su u finalnoj utakmici koja je odigrana na SC Rudeš svladali vršnjake iz Slaven Belupa nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca s 6:4 (2:2).

Utakmica je bila vrlo uzbudljiva, a momčad Osijeka koju vodi Tomislav Radotić iskazala je veliku upornost i karakter u 90. minuta, te mirnoću i preciznost tijekom izvođenja jedanaesteraca. Inače, Slaven Belupo je imao vodstvo u dva navrata. Koprivničani su poveli pogotkom u 20. minuti pogotkom Vlašića, a s tih 1:0 se otišlo na odmor. Osijek je do prvog izjednačenja došao preko Farkaša u 51. minuti, ali je samo deset minuta kasnije vodstvo Slaven Belupu vratio Krstranović. Ipak, Osječani su se odbili predati pa su u 82. minuti uspjeli ponovno izjednačiti preko Damjanovića i odvesti utakmicu u rulet raspucavanja jedanaesteraca. U njemu su sva četiri osječka izvođača bila precizna, a Koprivničani su promašili dva udarca s 11 metara pa su Bijelo-plavi i prije posljednje serije udaraca mogli proslaviti osvajanje trofeja hrvatskog Kupa.

Osijek je igrao sastavu: Hlapčić (od 1. Marić), Perković (od 46. Kolarik), Vrbanac, Beširović (od 90. Mladinović), Čurković, Svraka, Farkaš (od 69. Grgić), Mažar (od 86. Barišić), Živković, Babić (od 69. Damjanović) i Jovičić.

Inače, pinorski i kadetski Kup osvojio je Hajduk čiji su pioniri svladali Dinamo s 1:0, a kadeti su bili bolji od Lokomotive nakon izvođenja jedanaesteraca s 4:3 (0:0). D.Keler
Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI IZMEĐU "RAJA I PAKLA"

Bitka za Europu: Neizvjesnost je na vrhuncu

LONATO DOMAĆIN EP-A U GAĐANJU LETEĆIH META

Karakaš i Gudelj u juniorskom programu

SUPERSPORT DRUGA NOGOMETNA LIGA

Slavonci čekaju da prvenstvo završi

Najčitanije iz rubrike