Sport
ŠOKIRANI GROMOVI

Novi kiks NEXE-a, Poreč odnio bod iz Našica
Objavljeno 20. travnja, 2024.
Novi šok za rukometaše NEXE-a. U 8. kolu Lige za prvaka na domaćem terenu remizirali su s momčadi Poreča. Susret je završio 28:28 što su gosti iz Istre bučno proslavili u našičkoj dvorani. Početak utakmice očekivano je pripao Gromovima koji su se uz laganu početnu nervozu vrlo brzo uspjeli odvojiti najprije na "plus tri", a u 8. minuti bilo je već 7:2, pa je trener gostiju Ilija Lovrinović morao reagirati i pozvati prvi time-out. Očito je predah dobro došao gostima koji su se uspjeli resetirati i u 16. minuti smanjiti zaostatak na samo dva pogotka. Do kraja prvog dijela NEXE je ipak održao prednost pa se na odmor otišlo s vodstvom domaćih 13:10. Nakon dvije minute nastavka NEXE je vodio 15:10 te se očekivala mirna završnica. No, sve je krenulo u suprotnom smjeru. Nesigurnost i nedorečenost u napadu i vrlo mekana i nedovoljno agresivnu obranuiskoristili su gosti i malo po malo smanjivali zaostatak. U 39. minuti trener NEXE-a Veselin Vujović je morao je pozvati time-out jer su Porečani stigli na samo pogodak zaostatka (16:15). Poreč nakon time-outa pogotkom Krajcara poravnava rezultat na 16:16, a vrlo brzo su gosti imali i prvi put vodstvo 19:18. Prijetili su gosti odnijeti i oba boda iz Našica. U 51. minuti imali su dva pogotka prednosti. Uspijeva NEXE poravnati, no pet minuta prije kraja susreta gosti su ti koji su imali minimalno vodstvo. Mladi Ognjen Cenić uspijeva poravnati na 26:26, a Luka Moslavac dvaput zabija za vodstvo domaćih 27:26 i 28:27. Posljednje dvije i pol minute bile su pravi triler. Poreč nije uspio realizirati svoj napad, a u 59. minuti Meliću udarac s krila skida vratar Vladić. Trideset i osam sekundi prije kraja utakmice posljednji tim-out pozvao je gostujući trener. Poreč je krenuo u novi napad u kojemu mladi Lucian Krajcar pogodio za poravnanje - 28:28. U posljednjem napadu koji je trajao 25 sekundi pokušao je za pobjedu NEXE-a zabiti Luka Moslavac, no lopta je pogodila vratnicu. NEXE je tako još više zakomplicirao svoju situaciju. Nakon dugo godina izmiče im i osvajanje drugog mjesta u prvenstvu. U sljedećem kolu 27. travnja dočekuju vinkovačku Bjelin-Spačvu koja u nedjelju u Vinkovcima dočekuje Sesvete. K.L.
NEXE  28 (13)

Poreč  28 (10)

NAŠICE - ŠSD OŠ kralja Tomislava. Suci: Nikola Knežević, Dalibor Tunuković (Vrpolje).

NEXE: Kuzmanović (8+0), Račić, Bakić 1, Marguč, Car (1+0), M. Moslavac, Jotić 2, Velkavrh, Gadža 4, Štrlek 4, L. Moslavac 6, Tomić 1, Cenić 1, Cohen 2, Melić 6-6, i Pribetić 1.

POREČ: Muranović, Mataija, Krajcar 7, Rušnjak 1, Car, Boka, Vladić (6+1), Krupić 3, Malinarich 3, Andrić, Rađaković, Ćopić (2+0), Ivanković 3, Bajan 8-7, Jelić, Ljubić 3.

SEDMERCI: NEXE 7-6, Poreč 7-1; ISKLJUČENJA: NEXE 8 minuta Jotić 2, Cohen 2, Moslavac 2, Štrlek 2, Poreč 10 minuta Malinarich 2+2, Ivanković 2, Bajan 2, Ljubić 2.

NEXE URUČIO DRES BIVŠEM IGRAČU
Prije početka utakmice predsjednik RK NEXE Josip Ergović uručio je Vedranu Mataiji dres našičkog kluba kojega je ovaj bivši reprezentativac, a danas član Poreča jedno vrijeme nosio. Vedran je naime odlučio po završetku ove sezone otići u zasluženu igračku mirovinu. Rođeni Slatinac s obitelji je kao dijete odselio u Istru, bio je član reprezentacije Hrvatske koja je na Europskom prvenstvu u austriji 2010. godine osvojila srebrnu medalju. U Našicama je proveo dvije sezone.

Možda ste propustili...

ŽNK OSIJEK SUDIONIK EU SPORT FORUMA

U finalu je bio i osječki projekt

SPLITSKI KLUB IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Iz Presoflex gradnje iz Požege na čelo Hajduka

Najčitanije iz rubrike