Sport
USPJEH MLADIH KOŠARKAŠICA S DRAVE

Mursa izborila nastup na završnici
Objavljeno 2. svibnja, 2024.
Lijep uspjeh ostvarile su mlade košarkašice s Drave. Na poluzavršnom turniru PH za djevojčice do 13 godina Mursa je u svojoj skupini zauzela drugo mjesto, te je tako izborila nastup na završnom turniru, na kojem će se za dva tjedna upravo u Osijeku četiri ekipe boriti za državni primat u toj konkurenciji.



Na turniru u Zagrebu ostvarile su učinak od dvije pobjede uz jedan poraz. Uspješno otvaranje bilo je protiv domaćina Folka Borovje (52:36), a nakon toga slijedio je dvoboj za koji se znalo da će odlučivati o pobjedniku skupine. Izjednačen dvoboj ipak je na kraju otišao na stranu Dugopolja (45:49), a taj rezultat nije ostavio traga na Osječankama, koje su potom za potvrdu odlaska na završnicu dobile splitski Albatros (41:30).



Dobre nastupe u metropoli odradile su: Bruna Jurajić, Ana Gradaščević, Erika Kuridža, Nina Kovač, Sarah Richard, Tena Šarić, Marcela Jukić, Lana Vranješević, Eva Vrbošić i Jovana Medić. Ta desetorka bila je pod trenerskom paskom terceta Luka Hrgović, Goran Kramarić i Zvonimir Tucaković, koji inače čine stručni stožer seniorskog pogona.



Preostalo je još odigrati Final Four, Mursa će igrati protiv svojih vršnjakinja za naslov na domaćem parketu 18. i 19. ovog mjeseca, a završnicu su uz Osječanke i Dugopolje izborile još dubrovačka Ragusa i Virovitica, najbolji s polufinalnog turnira u Dubrovniku.

N.B.
Možda ste propustili...

SUPERSPORT DRUGA NOGOMETNA LIGA

Slavonci čekaju da prvenstvo završi

FUTSAL: DRAMA DO KRAJA

Majstorica u borbi za naslov prvaka

NOGOMETAŠI ZAGREBAČKOG DINAMA NA DOMAĆEM TERENU POBIJEDILI OSIJEK

Dinamo osigurao naslov prvaka

Najčitanije iz rubrike