Sport
EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Gabrijel Veočić pobijedio svoga Azera, sad je na redu i Osječanin Luka Pratljačić
Objavljeno 20. travnja, 2024.
Na Europskom boksačkom prvenstvu koje se održava u dvorani “Aleksandar Nikolić” u Beogradu danas će u ring ući dva slavonska borca. Dva dana nakon što je u prvom kolu jednoglasnom sudačkom odlukom 5:0 svladao Azerbajdžanca Murada Allahverdiyeva, najbolji hrvatski boksač i zasad jedini olimpijac Gabrijel Veočić već će danas ponovno u ring. Suparnik Brođaninu u osmini finala poluteške kategorije do 80 kilograma bit će drugi nositelj, naturalizirani Španjolac Gazimagomeda Jalidov Gafurov. Brođanin se s njim već dva puta susretao. Pobijedio ga je na Silver Belt turniru u Mariboru 2022. godine, a izgubio nesretnim prekidom (lucky punchom) lani u borbi za medalju, u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Taškentu.

Prvi put u beogradski ring ući će i osječki superteškaš Luka Pratljačić. Ždijeb ga u prvom kolu nije pomazio, kao i Veočiću, i njegov suparnik bit će predstavnik Azerbajdžana. Radi se o Mahammadu Abdullayevu, brončanom sa Svjetskog prvenstva u Beogradu 2021. godine, s kojim se “Gunner s Juga 2” susreo u četvrtfinalu na Prvenstvu Europe do 22 godine u Vladikavkazu. Azer je tada pobijedio i na kraju uzeo naslov prvaka Europe.

- Malo je čudno što su u skupini nositelja postavljeni kubanski Bugarin Yordan Hernandez Morejon te Španjolac Ayoub Ghadfa Drissi, koje je Luka suvereno pobijedio na Golden belt svjetskim Iba turnirima, i to nokautima. No statistika i takve odluke, siguran sam, neće utjecati na Luku, koji je spreman i ići će na pobjedu - rekao je Matej Matković, trener osječkog superteškaša, koji će mu danas biti u kutu.

Meč će se moći pratiti na programu Arena Fight, premda će, kako je najavljeno, prema Beogradu krenuti brojni Osječani, posebice Lukini dečki s Juga 2. U nedjelju će na Europskom prvenstvu nastupiti i treći slavonski boksač u hrvatskoj reprezentaciji. Filip Poturović iz Nove Gradiške u kategoriji do 63,5 kilograma sastat će se s Rumunjem Robertom Eusebiuom Jitaruom. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike