Regija
STIŽU ČETIRI NOVA INVESTITORA

U zoni Janjevci uskoro metalni pogon i pakirnice poljoproizvoda
Objavljeno 27. ožujka, 2024.
Centar za vozila Hrvatske uložit će u gradnju nove stanice za tehnički pregled vozila
DONJI MIHOLJAC - U Industrijsku zonu Janjevci stižu četiri investitora koja su kupila građevinsko zemljište u vlasništvu Grada Donjeg Miholjca.

Budući su investitori Centar za vozila Hrvatske iz Zagreba, OPG Stjepan Matijević iz Donjeg Miholjca, DM-MIG d.o.o. i Alium d.o.o. također iz Donjeg Miholjca. Alium se bavi uzgojem žitarica, mahunarki i uljanog sjemenja, a imaju plan graditi pogon za sortiranje i pakiranje poljoprivrednih proizvoda, a što je namjera i OPG-a Stjepan Matijević, koji se također bavi uzgojem žitarica, ali i povrća. DM-MIG ima višegodišnje iskustvo u proizvodnji metalnih konstrukcija i njihovih dijelova i već posluje u zoni, a nova čestica potrebna im je za proširenje postojećih kapaciteta. Centar za vozila Hrvatske investirat će u gradnju nove stanice za tehnički pregled vozila.

Predstavnici tvrtki i gradonačelnik Goran Aladić potpisali su ugovore o pravu građenja.

- Važno je napomenuti da Grad Donji Miholjac dodjeljuje i određene subvencije u slučaju da objekti budu sagrađeni u kratkom roku. Ako objekt bude gotov u roku jedne godine od datuma potpisivanja ugovora, ulagač plaća 33 posto od vrijednosti ponuđene cijene zemljišta na javnom natječaju. U roku od dvije godine investitor plaća 66 posto vrijednosti cijene, a u roku od tri godine plaća punu cijenu - objasnio je gradonačelnik Aladić.

Centar za vozila Hrvatske kupio je 9300 četvornih metara zemljišta, a na javnom natječaju ponudio je cijenu od 30.000 eura. Najveću parcelu površine 11.310 kvadrata za 33.390 eura kupio je OPG Stjepan Matijević. Čestica površine 8041 četvornih metara prodana je tvrtki Alium po cijeni od 25.000 eura, a parcela od 5428 četvornih metara tvrtki DM-MIG za 17.600 eura.

Ponude tvrtki za kupnju parcela u Industrijskoj zoni Janjevci prihvatilo je Gradsko vijeće Donjeg Miholjca, a na prijedlog povjerenstva za davanje u zakup i prodaju nekretnina.

Snježana Fridl
U zoni trenutačno pedesetak tvrtki
Industrijska zona Janjevci u Donjem Miholjcu jedna je od najvećih i najperspektivnijih gospodarskih zona u Hrvatskoj. Zona Janjevci je 2015. godine proglašena najboljom poduzetničkom zonom u Hrvatskoj, a Grad Donji Miholjac 2019. dobio je nagradu Globallocal. Riječ je o priznanju koje se dodjeljuje najboljim lokalnim zajednicama za kreiranje dobrog ambijenta i razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Miholjačka zona prepoznata je kao poslovna i ulagačka destinacija, a u njoj trenutačno posluje pedesetak tvrtki različitih djelatnosti. Prostire se na 127 hektara. Smještena je u jugoistočnom dijelu grada, i to između dviju državnih prometnica - D34 (Osijek - Donji Miholjac) i D53 (Donji Miholjac - Našice). Njezina je lokacija povoljna za gradnju velikih zdanja te je i predviđena za smještaj investitora kojima je potrebna veća površina za izgradnju poslovnih objekata.

Možda ste propustili...

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

DRUGI HUMAITARNI KONCERT POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA

Idemo dalje za Luku

Najčitanije iz rubrike