Regija
SLATINSKA OSNOVNA ŠKOLA JOSIPA KOZARCA

Cijeli ožujak u znaku Dana škole
Objavljeno 24. ožujka, 2024.
SLATINA - U ožujku, koji je obilježen blagdanom sv. Josipa, učenici i učitelji slatinske OŠ Josipa Kozarca slave dan škole. Ne zamaraju se oni, međutim, datumima, nego već godinama cijeli proljetni ožujak pokazuju svojim kolegama i sugrađanima što su naučili, uvježbali i pripremili. S različitim aktivnostima počeli su već 7. ožujka. U sportskoj dvorani škole odigrana je odbojkaška utakmica između učiteljica i djelatnica škole protiv učenica, a zatim i učitelja i djelatnika škole protiv učenika. U obje utakmice pobijedili su mlađi i spretniji – učenice i učenici. Učiteljice fizike Martina Bukvić i Tijana Cvjetković pripremile su Sajam školskog stvaralaštva, radova, pokusa i projekata na kojima su učenici vrijedno radili tijekom školske godine iz područja likovne kulture, povijesti, kemije, matematike, biologije, GLOBE-a, informatike, tehničke kulture, astronomije, fizike, vjeronauka i hrvatskoga jezika. U nogometnim utakmicama učenika 5. i 6. razreda, a zatim i 7. i 8. razreda između učenika putnika i učenika iz Slatine pobijedili su učenici iz Slatine. Snage su potom odmjerili učitelji i djelatnici škole protiv učenika, a utakmica je završila neriješeno. Održana je i manifestacija "Josipovo u Kozarcu", tradicionalni susret vjeronaučnih ekipa osnovnih škola na slatinskom području. Ekipe su pokazale znanje o sv. Josipu i Župi sv. Josipa u Slatini rješavajući zajednički pisani test te kroz online kviz Plickers, a spretnost su pokazali u svladavanju sportskog poligona i nošenja loptice u žlici. Učiteljica povijesti Martina Grundler Hrala i učiteljica njemačkoga jezika Marina Telišman organizirale su za učenike osmih razreda radionicu "Podjela Njemačke".

Bilo je i ekoloških radionica, pripremljena je radioemisija, održani su kvizovi o umjetničkim djelima i povijesti hrvatskoga jezika i međuškolski pub-kviz, a za ponedjeljak je najavljena svečana priredba u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta "Ritam škole, ritam proljeća". P. Ž.
Matmatika i glagoljica, broj pi, financijska detektivska igra
U sklopu izvannastavnih aktivnosti učenici članovi Dječjeg foruma “Osmijeh” i Abelove grupa održali su radionicu “Glagoljica u matematici”, a učiteljica matematike Anita Martinčević organizirala je i obilježevanje Svjetskog dana matematike i Dana broja pi. Održane su i radionice “Financijska pismenost”, “Matematičke igre” i “Financijska detektivska igra”.

Možda ste propustili...

MAJA DOMNJAK-LELIĆ TRČI MARATONE

Osvojila Amsterdam i Pariz, želi i New York

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

Najčitanije iz rubrike