Regija
ŽELE POMOĆI NAJMLAĐIMA - PRIDRUŽITE IM SE

Humanitarne akcije dragovoljaca
Objavljeno 20. ožujka, 2024.
SLATINA



Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Slatina pokreće u svome gradu dva velika humanitarna projekta pod zajedničkim nazivom "Dragovoljci za najmlađe".

Prvi je projekt nabava opreme za pedijatrijsku ordinaciju Županijskog doma zdravlja u Slatini, koju već 20 godina vodi dr. spec. med. Željkica Gerenčir, kako bi svojim najmlađim sugrađanima i njihovim roditeljima olakšali liječenje. Riječ je o nabavi analizatora CRP-a, čime će se izbjeći potreba putovanja u Viroviticu, a time smanjiti troškove roditeljima i omogućiti ažurnije postupanje u liječenju. Analizator CRP-a uređaj je koji analizira uzorak kapilarne krvi iz jagodice prsta. Jedno testiranje traje oko dvije minute, a ono pomaže u razlučivanju bakterijske od virusne infekcije. Drugi je projekt nabava računala za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, a u planu je donacija deset računala za djecu iz potrebitih obitelji s područja Slatine i susjednih općina.

Budući da su projekti koje pokreće Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Slatina financijski iznimno zahtjevni, iz udruge mole sve tvrtke, udruge i sugrađane da se uključe u tu hvale vrijednu humanitarnu akciju tako da uplate donaciju prema svojim mogućnostima na žiroračun Udruge HR6024120091120013225, a za sve dodatne informacije mogu kontaktirati organizatora, predsjednika udruge Ozrena Rastiju, na broj 095/844-7994 ili na e-mail ozren.rastija@fina.hr.

Obilježavanje završnice te humanitarne akcije organizatori najavljuju za polovinu travnja u Parku 136. slatinske brigade. P.Ž.
Možda ste propustili...

DRUGI HUMAITARNI KONCERT POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA

Idemo dalje za Luku

Najčitanije iz rubrike