Regija
UZ OBILJEŽAVANJE NACIONALNOG DANA UDOMITELJSTVA

Trenutačni broj udomitelja ne zadovoljava potrebe
Objavljeno 1. lipnja, 2023.
VUKOVAROdlukom Hrvatskog sabora 31. svibnja proglašen je Nacionalnim danom udomiteljstva, kako bi se odalo priznanje udomiteljima koji požrtvovno brinu o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi te o starijim i nemoćnim i/ili psihički bolesnim odraslim osobama narušenog zdravstvenog stanja.

"Potrebe za smještajem u udomiteljskim obiteljima na ovom području velike su, zbog čega je nužno raditi na kontinuiranoj promociji udomiteljstva kao izvaninstitucijskog oblika skrbi. Još uvijek nemamo ni približno dovoljan broj udomiteljskih obitelji koji bi pratio trenutačne potrebe", navode iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad - Područni ured Vukovar.

Na području lokalne zajednice djeluje Udruga udomitelja VSŽ-a "Zagrljaj", koja okuplja udomitelje s ovog područja i aktivno radi na promociji udomiteljstva.

U povodu obilježavanja Nacionalnog dana udomiteljstva Područni će ured Vukovar u petak (2. lipnja) organizirati Dan otvorenih vrata kako bi zainteresirani građani imali priliku do 15 sati izravno razgovarati s udomiteljima i doznati iskustva i primjere iz prakse, što bi ih moglo potaknuti i motivirati ih ili im olakšati donošenje odluke u vezi s udomiteljstvom.D. Korpoš
Možda ste propustili...

VATROGASCI ORGANIZIRALI 2. ČOBANIJADU

Viljevčani skuhali najbolji čobanac

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SIGURNA MJESTA ZA ISTRČAVANJE I IGRU TE SOCIJALIZACIJU PASA

U Vinkovcima se grade
dva nova parka za pse

2

GLAZBENA ŠKOLA JOSIPA RUNJANINA

Grad nagradio mlade glazbenike, njihove mentore i nastavnike

3

NOVOST NA DVA ĐAKOVAČKA KRIŽANJA

Gajeva te Zvečaj 2 po novom su ulice s prednošću prolaska