Regija
NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak
Objavljeno 20. travnja, 2024.
SLATINA - Ivano Bocor, učenik 8.a razreda Osnovne škole Josipa Kozarca, osvojio je prvo mjesto na državnom natjecanju iz povijesti.

"Pročitao sam da je moja lozinka na prvom mjestu te sam se za glavu držao trideset sekundi. Nisam mogao vjerovati, zatim sam provjeravao ima li netko istu lozinku kao i ja. Mislio sam da sam se zabunio", rekao je, uz ostalo, Ivano Bocor u razgovoru za školski portal kad je prošle godine osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju iz povijesti za učenike sedmih razreda. Dakako, uzbuđena i sretna bila je i njegova mentorica Martina Grundler Hrala. Kao državnom prvaku Ivanu je pripao i Oscar znanja, priznanje koje se dodjeljuje učenicima koji su postigli najbolje rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, a na svečanosti 13. lipnja 2023. godine u Kongresnoj dvorani Globus u Zagrebu bile su i njegova učiteljica Martina Grundler Hrala i ravnateljica škole Ksenija Vujanović Juras.

Ove godine Ivano je bio prvi na županijskom natjecanju održanom 18. ožujka u OŠ Antuna Gustava Matoša u Čačincima. U konkurenciji učenika osmih razreda Ivano je točno riješio 95 posto zadataka. Prije desetak dana, 7. travnja, učiteljica Grundler Hrala ponosno je na web-stranici škole objavila da je nakon izvrsnog rezultata na županijskom natjecanju iz povijesti Ivano Bocor ponovno pozvan na državno natjecanje u Puli od 17. do 19. travnja 2024. "Ponosni do neba, želimo mu puno sreće i uspjeha u Puli!" napisala je.

Iz Pule je stigla sjajna vijest da je Ivano i ove godine, drugi put, postao državni prvak. Osvojio je 72 boda, četiri više od drugoplasiranog natjecatelja iz Zagreba. Valja spomenuti da je Ivano Bocor jedini osmaš s područja Slavonije i Baranje pozvan na državno natjecanje i na najbolji je mogući način predstavio svoju školu, Slatinu i Virovitičko-podravsku županiju. P.Ž.
Možda ste propustili...

NIJE ZA MLAĐE OD 16 GODINA

Predstava “Čudo u Poskokovoj Dragi”

ORAHOVAČKA LOVAČKA UDRUGA ‘’VEPAR’’ NAPOKON IMA SVOJ DOM

U lovačkom domu žele urediti šest soba s 12 do 15 ležaja za inozemne lovce

150 GODINA ORGANIZIRANOG VATROGASTVA U POŽEGI

Vatrogasci 150 godina aktivni i požrtvovni u životu grada

Najčitanije iz rubrike