Regija
ERASMUS+PROJEKT ‘’ŠKOLA 21. STOLJEĆA’’

Donji Miholjac ugostio je mlade iz Španjolske
Objavljeno 1. lipnja, 2023.
DONJI MIHOLJAC



U sklopu Erasmus+ projekta ‘‘Škola 21. stoljeća‘‘ u Donjem Miholjcu gostovali su učenici i nastavnici iz Španjolske. Njihov domaćin bila je Srednja škola Donji Miholjac, a šesnaest učenika zajedno s dvije nastavnice iz Instituta La Garrotxa, iz mjesta Olota pokraj Barcelone, tijekom boravka u Donjem Miholjcu su, osim kreativnih radionica, posjetili gradsku upravu i Gradsku knjižnicu. Obišli su i spomenike koji svjedoče o događajima iz Domovinskog rata te turističke znamenitosti, a okušali su se, između ostalog, u pečenju palačinki i izradi cvjetnih aranžmana u školi.

U gradskoj upravi primio ih je gradonačelnik Goran Aladić.

- Veliko je bogatstvo putovati diljem svijeta, upoznavati različite ljude, biti prihvaćen od njih i družiti se s njima. No poseban je osjećaj pružiti prijateljima gostoprimstvo. Naš tisućljetni grad ima vrlo bogatu povijest, kojom se ponosimo. Ponosni smo na naše dvorce, park i perivoj, glazbenike i sportaše. Ponosno ističemo našeg sugrađanina Domagoja Vidu, nogometaša koji je osvojio drugo i treće mjesto na svijetu s hrvatskom nogometnom reprezentacijom - rekao je, obraćajući se gostima na engleskom jeziku, gradonačelnik Aladić.

Profesorica engleskoga jezika Magda Rius sa Instituta La Garrotxa zahvalila je na srdačnoj dobrodošlici gradonačelniku i kolegama iz Srednje škole Donji Miholjac te istaknula kako je boravak predivan.

Projekt "Škola 21. stoljeća" (21st Century School) namijenjen je usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja. Cilj je projekta razvijanje digitalnih vještina i digitalne pismenosti nastavnika i učenika, osuvremenjivanje predmetnih kurikula i svakodnevne prakse nastavnika kako bi učenici postali sukreatori obrazovnih procesa.

U projektu sudjeluju škole iz Amsterdama, Berlina, Donjeg Miholjca, Helsinkija i Olota. Projekt sufinancira EU iznosom od 15.320 eura. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike