Regija
MOSTAR - VUKOVAR

12. Biciklistička karavana
duga 500 kilometara
Objavljeno 23. travnja, 2024.
VUKOVAR - U nedelju, 28. travnja, iz Mostara za Vukovar kreće 12. Biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar. Bit će to još jedna potvrda prijateljstva dvaju gradova, a i svih mjesta kroz koje karavana prolazi, kao i gradova domaćina - Kiseljaka, Žepča, Orašja i Županje. Da je sve spremno potvrđuju i organizatori i gradovi domaćini. "Grad Vukovar spreman je da još jednom dočeka svoje prijatelje iz grada Mostara i ponosni smo da i ove godine možemo zajednički sudjelovati u organizaciji ovako velikog događaja", kaže Filip Sušac, dogradonačelnik Vukovara.

Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, sastojat će se od četiriju etapa ukupne dužine oko 500 kilometara, a vozit će se magistralnim i županijskim cestama. Okupit će 27 sudionika iz Hrvatske i BiH, a među njima su i četiri žene, kojima to neće biti prvi put da sudjeluju u karavani. Biciklističku karavanu osiguravat će policijska pratnja, a organizatori zahvaljuju svim policijskim dužnosnicima koji već 12 godina brinu za sigurnost svih sudionika.

Nakon što biciklisti prijeđu u Republiku Hrvatsku, dočekat će ih gradonačelnici Županje i Vukovara, Damir Juzbašić i Ivan Penava. Povratak biciklista planiran je za četvrtak, 2. svibnja, nakon posjeta Borovu Selu, gdje će nazočiti komemoraciji za 12 poginulih redarstvenika. D.S.R.
Možda ste propustili...

ORAHOVAČKA LOVAČKA UDRUGA ‘’VEPAR’’ NAPOKON IMA SVOJ DOM

U lovačkom domu žele urediti šest soba s 12 do 15 ležaja za inozemne lovce

NA DEPONIJU U ŽUPANJI U 2023.

Stara ciglana: odložene su 17.704 tone otpada

Najčitanije iz rubrike