Sport
NOGOMET U BLATU I “BAZENU” U BOROVU NASELJU

Zašto netko mora igrati u takvim uvjetima
Objavljeno 3. listopada, 2022.
Više je to nalikovalo vaterpolskoj negoli nogometnoj utakmici, ali čelnici hrvatskih nogometnih liga ne haju mnogo za uvjete i posljedice igranja u njima, važno je samo da se igra. Teren u Borovu naselju tijekom prvoligaške utakmice između Vukovara 1991 i Hrvatskog dragovoljca bio je u užasnom stanju, natopljen vodom i blatan, a u tom susretu na rubu regularnosti momčadi su podijelile bodove (1:1). Vukovarci su propustili sjajnu priliku već u 2. minuti kada je Pelko umjesto u mrežu, loptu poslao u - vratnicu. Gosti su se izvukli iz početnih problema, a onda u 29. minuti poveli preko Ivana Marića, koji je sjajno glavom reagirao nakon Šutalovog centaršuta. Ipak, minutu prije odlaska na predah Vanja Pelko je bio precizniji nego u drugoj minuti i pogodio za 1:1. U nastavku u blatu terena u Borovu naselju nije bilo pogodaka, pa su Vukovarci i “dragovoljci” podijelili bodove. Nakon ove utakmice čovjek se može samo pitati zašto se taj susret uopće igrao i kome je to trebalo, a posebice su ljuti bili Vukovarci. Zbog uvjeta, ali i suđenja, tražili su penal zbog igranja suparničkog igrača u šesnaestercu, ali sutkinja Martinčić je samo odmahnula rukom.I. Li.
VUKOVAR 1991       1 (1)

HRV. DRAGOVOLJAC       1 (1)

VUKOVAR – Stadion u Borovu naselju. Gledatelja 150. Sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica). Strijelci: 0:1 I. Marić (29), 1:1 Pelko (44)

VUKOVAR 1991: Kolić, Periša, Baltić, Jukić, Aleksić (od 79. Robaina -), Biljan (od 57. Filipović), Radošević, Pelko, Gonzalez (od 73. Mustedanagić), Mihaljević (od 46. Pavičić), Barišić. Trener: Miroslav Bojko.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: M. Marić, Marušić, I. Marić, Kobetić, Žutić, Šutalo (od 61. Zdunić), Dadić, Ćavar, Perić (od 90. Mijatović), Jurić (od 61. Skrbin), Vinogradac (od 90. Amoateng). Trener: Krešimir Sunara.

Možda ste propustili...

ŽNK OSIJEK SUDIONIK EU SPORT FORUMA

U finalu je bio i osječki projekt

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

Najčitanije iz rubrike