Sport
NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku
Objavljeno 21. travnja, 2024.

Susret vodeće i drugoplasirane ekipe Supersport Prve HNL za žene pripao je nogometašicama Osijeka kojima je trebalo cijelo poluvrijeme kako bi srušile otpor gošćama iz Splita. Na kraju se dogodila uvjerljiva pobjeda hrvatskih prvakinja. Hajduk je u Gradskom vrtu svladan 5:0. Nakon prvog poluvremena u kojem su domaće propustile nekoliko izglednih prigoda, kako bi nedjeljne gošće Osijeka rekle, "špinu je otvorila" Lorena Balić odmah u prvoj minuti nastavka. Odlično se snašla u gužvi nakon udarca iz kuta. Najbolja strijelkinja Osijeka i lige samo tri minute kasnije sjajno je pobjegla gostujućoj obrani i povisila vodstvo Osijeka na 2:0.

Uslijedila su dva prekrasna pogotka, a precizne su bile Lubina i Joščak. "Točku na i" stavila je Marija Damjanović pogotkom u 82. minutu susreta. Osječankama je ovo 14. pobjeda iz isto toliko utakmica i kao što su uoči susreta najavljivale pobjedom nad Hajdukom već bi mogle staviti jednu ruku na trofej. To se sada i dogodilo i ne znamo kakve se promjene mogu dogoditi da Osječanke ove godine ne obrane naslov prvakinja. K.L.

OSIJEK *5 0

HAJDUK *0

OSIJEK - Stadion Gradski vrt. Sudac: Antonio Sabljić Otok. Strijelkinje: 1:0 Balić 46., 2:0 Balić 49., 3:0 Lubina 55., 4:0 Joščak 71., 5:0 Damjanović 82. Žuti kartoni: Živković i Bulut - Osijek, Vlajčević i Herceg - Hajduk. Crvenih kartona nije bilo.

OSIJEK: Anastasiadis, Živković, Bulut od 82. Pernar, Damjanović, Nevrkla, Joščak, Balić od 88. Barišić, Lojna, Andrlić od 57. Maya Lucia, Kirilenko i Lubina.

HAJDUK: Fiket, Matulich, Dulčić, Bakalar od 77. Petković, Pedić, Čanjevac, Bagarić od 77. Mišura, Vlajčević od 90. Vlastelica, Grebenar, Kukavica i Herceg.

Možda ste propustili...

VRIJEDNOSNICE SE NISU ISKAZALE NA KVARNERU

Do elite Brokere sada vodi teža staza

SPLITSKI KLUB IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Iz Presoflex gradnje iz Požege na čelo Hajduka

FINALNA SERIJA KOŠARKAŠA ZA PRVAKA PRVE LIGE IDE DO KRAJA

Brokeri impresivnim nastupom izborili majstoricu

Najčitanije iz rubrike