Sport
KASNIJI NASTAVAK PRVENSTVA NEGO SU PLANIRALE

Osječanke odgodile susret s Trogirankama zbog korone
Objavljeno 19. siječnja, 2022.

Rukometašice Osijeka neće u nastavak prvenstvene sezone krenuti prema planu ove subote. Naime, kao što se i najavljivalo iz redova osječkog prvoligaša, zbog prodora koronavirusa u njihove redove susret 12. kola protiv Trogira 58 odgođen je te će se igrati u nekom kasnijem terminu.



Očekivani je to epilog nakon što je virus, koji se posljednjih tjedana razmahao duljem Hrvatske, uzeo veliki danak i među sportašima, pa je tako trener ŽRK Osijek Tomislav Rešicki na raspolaganju imao desetkovani kadar, sa samo sedam raspoloživih igračica. Nakon prikupljene potrebne dokumentacije poslan je zahtjev za odgodom Hrvatskom rukometnom savezu, a jučer je stigao i očekivani, jedini logični odgovor.

- Tako je, prvi susret u nastavku prvenstva protiv Trogira 58 nećemo igrati ove subote, nego kasnije. Kada točno, ne znamo za sada, o tome će odlučiti HRS. Naš je prijedlog 29. siječnja, budući da je to slobodan termin, a prije utakmice 13. kola, koja je na rasporedu 5. veljače protiv Dugog Sela ‘55, s kojom se i završava prva polovina prvenstva - potvrdio je Rešicki, koji je dočekao oporavak nekolicine igračice, no kadar će se kompletirati tek za vikend.

- Do nedjelje iz izolacije bi trebale izići i preostale oboljele igračice. Ove koje su već negativne na testiranju, priključile su se treninzima s ostatkom ekipe. Naravno da je ova stanka ostavila traga na njima, no, srećom, nijedna nije imala teži slučaj, pa vjerujem da će do prve utakmice sve uspjeti doći na željenu razinu.

Ako HRS usvoji prijedlog ŽRK Osijek o terminu odgođenog susreta s Trogirankama, to bi značilo da do prvog službenog nastupa trener Rešicki s igračicama ima još desetak dana za uigravanje (te nadoknađivanje propuštenog zbog koronavirusa). Jasno, želja je u tom razdoblju odigrati i generalnu provjeru, kako ne bi jedine pripremne utakmice ostale one s početka godine, s humanitarnog turnira u Slavonskom Brodu. Ipak, i tu koronavirus ima svoj utjecaj, jer je zbog pandemije limitiran broj opcija za potencijalne suparnice.

- Vidjet ćemo još, svakako bih htio da odigramo još jednu utakmicu, no nije jednostavno pronaći suparnika. Zbog epidemioloških mjera praktički je nemoguće to odraditi s nekim iz susjednih zemalja, a većina naših prvoligaških klubova bit će zauzeta vlastitim utakmicama 12. kola. Tako da je možda najrealnija opcija netko od drugoligaša, iako to, naravno, nije razina provjere koja bi nam najbolje došla, ali u ovakvoj situaciji i to je bolje nego ništa. Nadam se da ćemo idućih dana više znati - pojasnio je trener ŽRK Osijek Rešicki. G. Roguljić
Možda ste propustili...

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

NAKON PRVOG PORAZA BROKERA OD KVARNERA 2010

Finalna serija ne trpi ovoliki broj promašaja i nervozu

Najčitanije iz rubrike