Regija
ZONA, RUKOMETNO IGRALIŠTE, CESTE...

Šest milijuna kuna za
komunalnu infrastrukturu
Objavljeno 16. siječnja, 2022.
MAGADENOVAC - Programima građenja nove i održavanja postojeće komunalne infrastrukture u 2022. godini na području općine Magadenovac planirane su investicije čija je procijenjena vrijednost 6.011.890 kuna. Za gradnju novih građevina komunalne infrastrukture te rekonstrukciju postojećih planira se utrošiti 4,3 milijuna kuna.

Sredstva za njihovu realizaciju osigurana su iz proračuna Općine, najviše, ukupno 3.429.000 kuna, zatim Osječko-baranjske županije, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te komunalnog doprinosa i naknade za koncesiju

Riječ je o prioritetnim investicijama koje će otkloniti višegodišnje probleme i pridonijeti kvalitetnijem životu stanovnika.

- Često se griješi kad se kaže da mi kao jedinica lokalne uprave i samouprave možemo puno i često nas pitaju zašto Općina ne zaposli, zašto ne napravi ovo ili ono. Mi možemo samo stvarati uvjete i stvaramo ih. U skladu s realnim mogućnostima Općine, brinemo se o cjelokupnom pučanstvu Općine Magadenovac od djeteta do osoba treće dobi - kaže načelnik Općine Magadenovac Stjepan Živković.

Velikim i malim investicijama obuhvaćena su naselja Magadenovac, Šljivoševci, Beničanci i Kućanci. Po 620.000 kuna namjerava se utrošiti za izgradnju rukometnog igrališta u Šljivoševcima i za rekonstrukciju nerazvrstane ceste u Kućancima. Radovi u Kućancima obuhvaćaju popravak oštećenja na cesti, djelomično proširenje kolnika i presvlačenje novim asfaltom. Predviđa se da će radovi, čija je ukupna vrijednost dva milijuna kuna, trajati tri godine. U Šljivoševcima se planira izdvojiti i 400.000 kuna za otkup zemljišta za Tematski park Slavonsko selo.

Nakon Šljivoševaca, prema vrijednosti ulaganja, na drugom je mjestu naselje Magadenovac u kojemu se za izradu glavnog projekta infrastrukture Gospodarske zone te njezinu gradnju namjerava izdvojiti 575.000 kuna. I taj projekt trajat će nekoliko godina, a planira se izdvojiti oko osam milijuna kuna. U Beničancima se ide u rekonstrukciju javne rasvjete koja će stajati 490.000 kuna, uključujući izradu projektne dokumentacije. S.Fridl
Za dječja igrališta 150.000 kuna
U rekonstrukciju i popravak oštećenih nogostupa planira se uložiti 400.000 kuna, a za popravak nerazvrstanih cesta 350.000 kuna. Također, osigurano je 245.000 kuna za izradu projektne dokumentacije biciklističkih staza. Za rekonstrukciju dječjih igrališta Općina Magadenovac ove godine izdvojit će 150.000 kuna, a za investicijsko održavanje mrtvačnica 120.000 kuna. U program je uvrštena i nabava parkovnih klupa i opreme planirane vrijednosti 120.000 kuna. Za nabavu spremnika i posuda za odvojeno prikupljanje otpada namijenjeno je 50.000 kuna.

Možda ste propustili...

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike