Sport
OSJEČANKE VEČERAS U AKCIJI

Treba dobiti Zagreb s 20 ili više poena
Objavljeno 14. siječnja, 2021.
Premijer liga košarkašica nastavlja se 23. siječnja, kada kreću utakmice u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak, no prije nastavka treba odraditi zaostale utakmice, one koje zbog koronavirusa u redovima pojedinih ekipa nisu igrane u predviđenom terminu.


Jedan, ali vrlo vrijedan zaostatak čeka i košarkašice Murse Vrijednosnica Osijek, koje će biti u akciji na domaćem parketu. Večeras (četvrtak) od 19 sati u osječkoj SD Jug gostuje ekipa Zagreba, bit će to sudar sastava koji se bore za mjesto u Ligi za prvaka. Osječanke su trenutačno treće u ukupnom poretku, ali u komfornijoj situaciji su Zagrepčanke koje su u prvom ovosezonskom susretu dobile Mursu VROS s čak 19 poena razlike (72:53), pa sada "brokerice" moraju pobijediti s 20 ili više poena razlike.


- Čeka nas vrlo težak posao, ali ne treba gubiti nadu. Mi, ako pobijedimo s 20 ili više poena, večeras ćemo osigurati mjesto u Ligi za prvaka, a u slučaju da dobijemo susret, ali s manjom razlikom, nije još sve izgubljeno. Onda moramo čekati ishod iz dvoboja između Zagreba i Trešnjevke 2009 - kaže trener osječkih "brokerica" Goran Gunjević, koji je svjestan da nije lako pobijediti Zagreb s visokom razlikom, ali on je uvijek optimist.


- Nama je najvažnije večeras dobiti utakmicu, po mogućnosti s onom razlikom koja nam treba. Ako ne možemo do "plus 20", onda je važno samo pobijediti i nadati se da će Trešnjevka 2009 u nedjelju svladati Zagreb - dodao je Gunjević, kojem smo spomenuli da bi u nedjelju na meniju mogla biti "zagrebačka kuhinja", u kojoj se Trešnjevka neće previše truditi za bodove.


- Sve je moguće, ali jednostavno ne želim razmišljati u tom smjeru. Mi smo zdravi, spremni, željni visoke pobjede, svjesni smo kakav je ulog u večerašnjoj utakmici i pokušat ćemo zaustaviti Zagreb i ostvariti tu pobjedu s kojom bi smo osigurali nastup u razigravanju za prvaka države.
Iz skupine Sjever u Ligu za prvaka sigurno idu Trešnjevka 2009 i Medveščak, treći putnik će se tražiti između Murse Vrijednosnica Osijek i Zagreba. U osječkim redovima "živi" nada kako će povratak u elitni razred hrvatske ženke košarke okruniti razigravanjem za prvaka. Bila bi to najbolja nagrada za "mursašice" koje po kvaliteti sastava i dosad prikazanom nisu zaslužile mjesto u Ligi za ostanak. I. Liović
20

poena je razlika s kojom Osječanke sanjaju pobijediti Zagreb
Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

Najčitanije iz rubrike