Regija
EUROPSKI TJEDAN SPORTA U OŠ ŠEĆERANA

U dobru formu vraćaju
se i nastavnici i učenici
Objavljeno 26. rujna, 2020.

ŠEĆERANA

Europski tjedan sporta, pod motom #BeActive 2020., inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe, koji se ove godine održava šesti put, a u projekt se uključila se i Osnovna škola Šećerana, kojoj su pod vodstvom učiteljice razredne nastave Silvije Kozari Golob odobrena dva prijavljena događaja.

- Kako se učenici osnovnih škola ne mogu u normalnim uvjetima koristiti nastavno-sportskom dvoranom, pridržavajući se svih epidemioloških preporuka i kontinuirano radeći na podizanju svijesti o tjelesnoj aktivnosti, ostvarili smo suradnju sa "Skok klubom - športska rekreacija i ples" Beli Manastir i na pripremljene vanjske terene pozvali u goste instruktoricu fitnesa uz glazbu Ivanu Major kao partnericu u projektu - priča učiteljica o prvom događaju, čiji je cilj bio kod učenika razvijati snagu mišića. Stoga su za uvodni dio odradili zagrijavanje, glavni dio bile su vježbe za djecu, koje uključuju jačanje mišića i kostiju, a u završnom dijelu radilo se na istezanju radnih mišićnih grupa, a rekvizit za vježbanje bio je štap.

Drugi predviđeni događaj obuhvaća Dane otvorenih vrata za učitelje i djelatnike OŠ Šećerana pod motom "Kako ostati u dobroj formi u učionici i pri izlasku iz nje". U sklopu njega svaki djelatnik škole, ako može, trebao bi doći na posao biciklom ili pješice. Osim toga, vježbe istezanja u učionici učitelji bi trebali provoditi u vrijeme odmora, pridajući najveću pozornost najopterećenijim mišićnim grupama, te na kraju dana odraditi vježbe relaksacije disanjem.

- Vjerujemo da ćemo na ovaj način i mi pomoći u širenju poruke o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću među građanima, osobito zbog toga što je prema posljednjim pokazateljima razina tjelesne aktivnosti trenutačno u stagnaciji, a u nekim državama čak i opada. Europski tjedan sporta odgovor je na taj izazov - poručila je Kozari Golob. L.A.

U sklopu Dana otvorenih vrata svaki bi djelatnik, ako može, trebao doći na posao biciklom ili pješice
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

DRUGI HUMAITARNI KONCERT POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA

Idemo dalje za Luku

Najčitanije iz rubrike