Regija
SUFINANCIRANJE VELEUČILIŠTA

Potpisani ugovori, “virovitički model” vrijedan 37.400 €
Objavljeno 22. travnja, 2024.
Raspisat će se natječaj za četiri stipendije, kojima će se financirati doktorski studiji
Već 15 godina traje "virovitički model", jedini takav u Hrvatskoj, u kojem Županija, gradovi i općine iz svojih proračuna sufinanciraju rad Veleučilišta u Virovitici. Ove godine vrijednost mu je 37.400 eura, a Virovitičko-podravska županija, uz grad Viroviticu, izdvaja najviše – 7500 eura. Zahvaljujući tom ugovoru, koji je jedan od temelja razvoja Veleučilišta u Virovitici jer se iz njega sufinanciraju doktorati i stipendije VUV-a, a koji je nedavno potpisao župan Igor Andrović, odnosno sinergiji svih općina, gradova i Virovitičko-podravske županije, imamo Veleučilište u Virovitici, gdje studira više od 400 studenata, a u krugu od 100 metara je i Studentski dom, Restoran Škola, Tehnološko-inovacijski centar, sportski tereni u hali Viroexpa... Drugim riječima, uvjeti za studiranje u Virovitici idealni su i malo tko ih u Hrvatskoj ima.

U dvorani TVIN Veleučilišta u Virovitici održana je svečanost potpisivanja sporazuma koji označava nastavak provođenja tog hvalevrijednog modela sufinanciranja. Ugovore su potpisali predstavnici gradova i općina s područja VPŽ-a i dekan Veleučilišta u Virovitici Dejan Tubić.

Zahvaljujući toj suradnji Veleučilište ostvaruje svoje ciljeve, a potpisivanjem sporazuma omogućit će se raspisivanje natječaja za četiri nove stipendije. Tim stipendijama stopostotno če se financirati doktorski studiji za nastavnike i asistente koji još nisu stekli titulu doktora znanosti. Ta inicijativa omogućuje specijalizaciju u području društvenih, tehničkih ili humanističkih znanosti, što pridonosi podizanju kvalitete obrazovanja i rada na Veleučilištu.

Dekan virovitičkog Veleučilišta Dejan Tubić naglasio je rast broja zaposlenih i napore u poboljšanju obrazovnih programa i studijskih uvjeta.

- U protekle dvije godine Veleučilište je značajno proširilo svoje osoblje s osmero novih zaposlenika, što uključuje asistente, predavače i više predavače iz različitih područja znanosti. Ta ušteda omogućila je donošenje pravilnika o nagrađivanju izvrsnosti u izdavačkoj djelatnosti, potičući kolege na objavljivanje visokokvalitetnih radova i knjiga. Dodatno, prošle je godine otvoren studentski servis, što upotpunjuje misiju Veleučilišta da znanje i resursi budu dostupni svim studentima – rekao je dekan.

Istaknuo je i rast broja upisanih studenata u odnosu na prošlu godinu te analizu zapošljivosti, koja pokazuje visoku konkurentnost virovitičkih studenata na tržištu rada zahvaljujući suradnji s lokalnom i regionalnom samoupravom.

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović istaknuo je "virovitički model" suradnje kao ključan čimbenik uspjeha Veleučilišta, gdje svaki grad, općina i županija sudjeluju u sufinanciranju.
OPTIMALNI UVJETI ZA OBRAZOVANJE
- Vjerujem da je upravo ovakva podrška doprinijela transformaciji naše Visoke škole u Veleučilište s više od 40 zaposlenih i nekoliko stotina studenata. Na području grada Virovitice izgrađen je pravi mali kampus koji uključuje studentski dom, restoran, Tehnološko-inovacijski centar te sportsku halu Viroexpa. Taj kampus pruža optimalne uvjete za obrazovanje i može biti na dobrobit svih naših studenata. Nadam se da će oni koji završe doktorske studije ostati ovdje na Veleučilištu, a studenti nakon diplomiranja pronaći zaposlenje na području naše županije. Nastavimo zajednički graditi bolju budućnost kroz obrazovanje i suradnju – rekao je župan Andrović.

Možda ste propustili...

U ČETIRI DANA ODVEZLI VIŠE OD 400 KILOMETARA

Vukovar dočekao biciklističku Karavanu prijateljstva

GRAD NAŠICE POZIVA SVE ZAINTERESIRANE

Predložite program za Dan grada

Najčitanije iz rubrike