Sport
OSIJEK JE NAVIJAO ZA OSIJEK

Dobro raspoloženje brzo je splasnulo
Objavljeno 17. rujna, 2020.
Najveći broj navijača bio je u Tvrđi, gdje je bio postavljen veliki videozid, pa se mogla pratiti utakmica s terasa kafića

Prvi put nogometaši Osijeka igrali su jednu europsku utakmicu pred praznim tribinama. Na "novo normalno" već smo se naviknuli na domaćim terenima. Sarkastično će netko reći i ne samo proteklih mjeseci zbog epidemioloških mjera, nego i zadnjih godina kada se utakmice u HNL-u često igraju pred malim brojem gledatelja, pa se čuje svaki povik i savjet trenera s klupe prema igračima.

No, europske utakmice nešto su drugo. Zadnjih godina tribine Gradskog vrta, kada je Osijek igrao u pretkolima Europske lige, bile su odlično popunjene, u nekim utakmicama i ispunjene do posljednjeg mjesta. Međutim, ovaj put Osijek je dočekao švicarski Basel pred praznim tribinama. Povratak Nenada Bjelice definitivno je probudio grad i uspavanu Slavoniju, no, na žalost, takva pozitivna atmosfera još se uvijek ne može prenijeti i na tribine Gradskog vrta.

Stoga su sinoćnju utakmicu brojni navijači Osijeka, koji inače pohode Gradski vrt, bili "prisiljeni" gledati po kafićima, ili u vlastitom domu. Ovaj put nije bilo moguće zajedničko gledanje u blizini stadiona, što je bio slučaj za vrijeme utakmice posljednjeg prošlosezonskog kola protiv Lokomotive. Stoga se najviše navijača okupilo u Tvrđi, gdje je bio postavljen veliki videoekran, pa se tijek susreta mogao pratiti s terasa svih kafića na Trgu Svetog Trojstva, a pri tome se moglo pridržavati i epidemioloških mjera.

- Ovo je prvi put da je jednu domaću utakmicu Osijeka gledam u Tvrđi. Obično sam na istoku, sa standardnom ekipom na jednoj od štangi - ispričao nam je Branko, vjerni navijač Osijeka.

U Tvrđi smo u dobrom društvu, primijetili smo i braću Antona i Patrika Lončarića, veslače koji su nedavno postali europski mlađeseniorski viceprvaci Europe. Nisu propustili susret Osijeka u Europi. Pratio se Osijek i u svim dijelovima grada i prigradskim naseljima. Dobar dio navijača okupirao je kafiće u Divaltovoj ulici, u blizini Gradskog vrta, odakle se mogao možda u Gradskom vrtu čuti i poneki povik ili bodrenje. Na žalost, dobra atmosfera brzo je splasnula. Basel je s dva pogotka već do odmora ugasio nadu da Osijek proteklu noć ne spava.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

Najčitanije iz rubrike