Sport
NIJEMCI OSTAJU BEZ IZBORNIKA

Počeli smo pregovore s Bayernom, sve će se znati idućih dana
Objavljeno 19. travnja, 2024.
Izbornik njemačke nogometne reprezentacije Julian Nagelsmann navodno će idućih dana odlučiti želi li ostati na izborničkoj poziciji ili ponovno preuzeti vođenje nekog kluba, a njegov zastupnik je potvrdio da su u pregovorima s Bayernom, u kojem je Nagelsmann dobio otkaz prije 13 mjeseci. Njemački Sky TV citirao je Volkera Strutha, koji je u podcastu što tek treba biti objavljen rekao da ne razgovaraju samo s Bayernom i da se odluka očekuje vrlo brzo.



- Bila bi krajnja besmislica reći da ne razgovaramo sa zainteresiranim stranama. Bez želje da kažem tko su oni. Sve što mogu reći je da se ne radi samo o Bayernu. Bila bi parodija reći da ne razgovaramo s klubovima. Naravno da razgovaramo - rekao je Nagelsmannov zastupnik.



Bayern se sa svojim sadašnjim trenerom Thomasom Tuchelom već dogovorio o prijevremenom raskidu ugovora na kraju ove sezone, u kojoj su Bavarci ostali bez naslov prvaka Njemačke, ali još su uvijek u igri za osvajanje Lige prvaka. Član Bayernova odbora za sportska pitanja Max Eberl sredinom ovog tjedna nije želio potvrditi razgovore s Nagelsmannom, rekavši samo da potraga za novim trenerom "ulazi u završnu fazu".



Nagelsmann je prošlog mjeseca rekao kako želi da se o njegovoj budućnosti odluči prije Eura u Njemačkoj, bilo da se radi o klubu, bilo o reprezentaciji. To isto žele i u njemačkom savezu, jer nikome nije u interesu da se tijekom Eura u njihovu dvorištu više priča o izborniku nego o igri, ambicijama, momčadi... Nakon nedavnih impresivnih pobjeda protiv Francuske i Nizozemske unutar Njemačkog nogometnog saveza (DFB) prevladava mišljenje da bi 36-godišnji stručnjak trebao ostati na izborničkoj poziciji i nakon ovogodišnjeg Europskog prvenstva, do kada Nagelsmann ima ugovor.

Ivana Liović
Možda ste propustili...

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSJEČKO-BARANJSKA

Hat-trick Nađa za važnu pobjedu Josipovčana

VRIJEDNOSNICE SE NISU ISKAZALE NA KVARNERU

Do elite Brokere sada vodi teža staza

Najčitanije iz rubrike