Regija
HEDONIZAM BEZ GRANICA

Istok Hrvatske je idealan za odmor u doba COVID-19
Objavljeno 12. rujna, 2020.
Smještajni kapaciteti omogućuju distancu, brojna su zbivanja i u rujnu i u listopadu na otvorenom
KARANAC

Hedonizam bez granica, naziv je kampanje koja traje tijekom rujna, kada će biti održane brojne manifestacije na istoku Hrvatske, a o kojima je više riječi bilo na konferenciji za medije održanoj jučer u Baranjskoj kući u Karancu.

- Cilj nam je iskoristiti pozitivnu epidemiološku sliku na našem području i pozvati domaće goste da u vrijeme kada su putovanja u inozemstvo ograničena ili onemogućena pomaknu svoje granice i upoznaju istok Hrvatske. Ono što je naša prednost jest individualni turizam, jer u Slavoniji i Baranji nikad naglasak nije bio na masovnosti. Naši OPG-ovi i drugi smještajni kapaciteti nude mogućnost održavanja socijalne distance među gostima, a većina sadržaja koji se nude u rujnu i listopadu sadržaji su na otvorenom. Jesen u Slavoniji i Baranji uistinu je posebna, pa smo i prijašnjih godina bilježili najveći broj dolazaka upravo u rujnu i listopadu - rekao je Ivan Anušić, župan osječko-baranjski.

S njim se složio i Matej Perkušić, direktor TZ-a Baranje, naglašavajući da su Baranja i Slavonija idealni za razvoj ovakvog turizma. Dodao je kako su dosadašnji gosti, koji su i ove godine izabrali ovu destinaciju, to i prepoznali, preporučivši je svima. Zaključeno je kako je vrijeme pandemije koronavirusa, kada su putovanja izvan granica Hrvatske gotovo nemoguća, prilika za pomicanje vlastitih granica. Stoga je i poslana jedinstvena poruka kako treba istražiti istok Hrvatske, jer već ovoga vikenda sve zainteresirane čeka pregršt adrenalinskih manifestacija, od u petak otvorenih Ribarskih dana pa sve do osječke manifestacije HeadOnEast. Prva u nizu manifestacija, uz Ribarske dane, izvrsni je Wine & Bike Tour, koji će ovoga vikenda biti održan u Erdutu, kao i Ferivi baranjski polumaraton. Sljedeći je vikend rezerviran za festival biciklističke rekreacije Febire u Osijeku, Panona fest te prvi Craftbeer fest u Đakovu. Jubilarni, 15. Vinski maraton u Zmajevcu na rasporedu je posljednji vikend u rujnu (uz nastup Frajli), a kada će se u Osijeku, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, održati i Europski tjedan sporta pod nazivom #BeActiveNight. Ne treba zaboraviti ni na Paprika fest u Lugu. Hedonizam bez granica prati i online kampanja, pa je Turistička zajednica Osječko-baranjske županije tijekom rujna organizirala i nagradne natječaje tematski vezane uz nadolazeće događaje. Riječ je o zanimljivim pitanjima koji bude maštu, a oni koji budu poslali najbolje odgovore osvojit će nagradu - vikend u Slavoniji i Baranji.

Ivica Getto
Skidanje kilograma u Baranji - nema šanse
Slavoniju i Baranju došli su upoznati i istražiti bloger Domagoj Jakopović Ribafish i, kako sam voli reći, najveći lokalni, ako ne i regionalni influencer Dean Kotiga, nekima poznatiji kao lovac u kvizu Potjera. Na svojim društvenim mrežama od jutra dijele svoja iskustva. ‘’Zaljubljen sam u Baranju. Svima onima koji u Baranju misle doći kako bi skinuli koji kilogram mogu poručiti - nema šanse’’, poručio je Ribafish, dodajući kako obožava ribu, pa se koncetrira na šarana, soma i smuđa, ali i pokoju gicu. U Baranjskoj je kući skuhao i svoj prvi fiš. Nešto samozatajniji Kotiga složio se s njim. Naglasio je kako će na društvenim mrežama završiti samo najvažnije stvari, kojih je ovdje zaosta puno, od gastronomije do dobrih ljudi.
Možda ste propustili...

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

Najčitanije iz rubrike