Regija
OD PETKA DO NEDJELJE

U Kutjevu Martinje trajalo tri dana
Objavljeno 11. studenog, 2019.
KUTJEVO - Kako je kutjevačko Martinje godinu za godinom sve sadržajnije i posjećenije, ovogodišnji je program trajao tri dana – od petka do nedjelje. Na njemu su se, u organizaciji domaćeg društva "Vidim", okupili planinari iz velikog broja društava.

Iz središta Kutjeva u povorci su se, uz konjanike i zaprege na kojima je bilo mlado vino, zaputili prema župnoj crkvi, ispred koje je župnik blagoslovio vino. Nakon toga je na središnjoj pozornici za ovogodišnjeg kuma izabran Ivica Nikolia, a uzoriti vinski kardinal Vlado Bauer pretvarao je mošt u vino.

Uslijedio je program na kojemu su nastupili De Gotho, Bisernica i Posegana. Sve je popraćeno gastronomskom ponudom. Pozdravne riječi uputili su domaćini i organizatori Nada Razumović, predsjednica HPD-a, Ivica Ribičić, predsjednik Gradskog vijeća i Ivica Malnar, zamjenik gradonačelnika. Kutjevačko Martinje počelo je u petak izložbom fotografija HPD-a "Vidim", uz prezentaciju "Via Dinarica" Alana Čaplara. U subotu je održana Fišijada, na kojoj se natjecalo 18 ekipa, a pobjedu je odnio Vladimir Košavić, drugoplasirani je Željko Tucić iz Oriovca, a treća ekipa vinogradarstva Ivanović iz Kutjeva. B.S.T.
Možda ste propustili...

U 2020. PLANIRAJU ULOŽITI U GRADNJU DJEČJIH IGRALIŠTA

Vijeće MO-a na 13 udruga raspodijelilo 44.000 kuna

MINISTARSTVO O AGLOMERACIJI ĐURĐENOVAC:

Zahtjev za terenski obilazak dobili 7. ožujka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VRIJEDNA GESTA U VRIJEME DOŠAŠĆA

Tri pekarnice daruju peciva za doručak djeci nakon zornice

2

ŠARENGRAD ĆE INZISTIRATI NA POVRATU ŠARENGRADSKE ADE, OTOKA NA DUNAVU

Zbog ade i blokada plovnog puta?

3

KAROLINA PAVLIC MOŽE MIRNO SPAVATI

Konačno zaštitna ograda