Regija
U SUBOTU, 21. RUJNA, BISKUPIJSKI DAN U POŽEGI

Program "Otvorite vrata Kristu"
Objavljeno 17. rujna, 2019.
POŽEGA


Prigodom 22. obljetnice uspostave Požeške biskupije i ređenja biskupa, u subotu se održava Biskupijski dan, kada će se okupiti svi kojima je povjerena služba – svećenici, đakoni, redovnici i redovnice, bogoslovi, vjeroučitelji, odgojiteljice u vjeri, članovi župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, lektori, izvanredni djelitelji svete pričesti, članovi molitvenih zajednica, crkvenih udruga i pokreta te djelatnici biskupijskih katoličkih škola. Navečer će se u Sportskoj dvorani "Tomislav Pirc" održati glazbeno-duhovni program "Otvorite vrata Kristu".


Na konferenciji za novinare Robert Kupčak, voditelj Pastoralnog centra, naglasio je kako će središnji dio prvoga dijela programa biti zahvalno euharistijsko slavlje, tijekom kojega će bogoslov Matej Siluković iz Župe sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu biti zaređen za đakona. Predstavljajući program "Otvorite vrata Kristu" Krunoslav Siroglavić, povjerenik za pastoral mladih, istaknuo je kako tim programom žele, između ostalog, iskazati zahvalnost Bogu na daru utemeljenja Požeške biskupije te promicati među mladima kult svetoga pape Ivana Pavla II., utemeljitelja Požeške biskupije.


- Dok je za mlade u Slavoniji izražen pesimizam i trend raseljavanja, mi želimo ponuditi nešto drukčije i pozitivno - dodao je.


Rekao je kako je sve više mladih koji sudjeluju u različitim molitvenim zajednicama upravo u Slavoniji te da se mladi u Požegi već godinama okupljaju na euharistijska klanjanja u katedrali, a i Povjerenstvo je nedavno organiziralo ljetni kamp za mlade.


O izvođačima i sadržaju koncerta govorila je prof. Marija Milinković, voditeljica Biskupijskog zbora mladih. U programu će nastupiti fra Marin Karačić, Hanna Pölhe, Marija Husar, Rafael Dropulić, Vanessa Mioč i sestre Halužan, Stjepan Lach i Marko Marić. Koncert na instrumentima prate glazbenici duhovnog benda "Srce Isusovo" Molitvena zajednica iz Zagreba: Mario Klarić (bubnjevi), Andrej Grozdanov (el. gitara), Marijo Bilić (bas-gitara) i Stjepan Habunek (klavijatura).
Kako je rekao Marijan Pavelić, povjerenik za medije Požeške biskupije, za Biskupijski dan izrađeni su i prigodni promotivni materijali, jer se toga dana u Požegi očekuje velik broj posjetitelja. B.S.T.
Najčitanije iz rubrike