Osijek
JOŠ NEKOLIKO DANA LJETNOG SNIŽENJA

Cijene posljednjih komada niže 70 %
Objavljeno 20. kolovoza, 2019.
Ovih su dana u svim trgovinama s odjećom i obućom počela završna ljetna sniženja. Prema Zakonu o zaštiti potrošača sezonska su sniženja dva puta na godinu. Ljetna počinju 1. srpnja i smiju trajati najviše 60 dana. I stara i nova cijena na proizvodu moraju biti jasno naznačene, a po isteku roka od 60 dana trgovac i dalje može prodavati robu prema sniženoj cijeni, no samo “sezonsko sniženje” ne smije oglašavati. Tako da trgovci koji žele poštovati propise, a ujedno i riješiti se viška robe na zalihama uoči dolaska novih kolekcija, već poslovično, iza 15. kolovoza na police stavljaju sve ono što im je preostalo u skladištima. Stoga se roba koja je u srpnju bila snižena do 50 posto, sada prodaje i za tek 20 posto svoje redovne vrijednosti.

Iako su, suprotno načinu poslovanja ranijih godina, trgovine poput H&M-a i Zare, opseg robe na sniženju u odnosu na novu kolekciju minimalizirali još početkom kolovoza, ono što se u ovim i srodnim trgovinama trenutačno nudi u sklopu ljetnih sniženja prodaje se po cijeni umanjenoj u prosjeku 70 posto. Tako se, primjerice, ženske ljetne majice mogu kupiti već za 35, haljine za 50, a dječji kupaći kostimi za 25 kuna. Povoljno se može kupiti i druga odjeća za djecu, što je prilika koju će zasigurno iskoristiti brojni roditelji kako bi unaprijed opremili svoje vrtićarce i školarce. Naime, kvalitetne dječje pamučne trenirke domaćeg proizvođača u ponudi su već za 40 kuna, rifle i haljinice za 25, a majice za 19 kuna. Također, u sportskim trgovinama tenisice i sportske cipele koje su proljetos koštale i do 500, sad se mogu kupiti za manje od 200 kuna, a sandale koje su početkom lipnja koštale 650 kuna sada se mogu kupiti po cijeni tek nešto ispod 300 kuna.

Valja napomenuti kako su u tijeku i akcije na godišnje zalihe raznih artikala za kućanstvo u trgovačkim lancima. U ovoj kategoriji tako se može podosta uštedjeti prilikom kupnje malih kućanskih aparata. Također, u trgovačkim lancima snižen je i “vrtni program” te dječja oprema za igru na otvorenom, a povoljno se mogu kupiti i bicikli.

Inače, trgovac ne smije odbiti reklamaciju proizvoda koji ima materijalni nedostatak ako je proizvod kupljen prema sniženoj cijeni. Također, robu kupljenu na sniženju nije moguće zamijeniti, ili ostvariti pravo na povrat novca samo zato jer smo kupili krivu veličinu. Posebice ne bez računa. I. Solar
Možda ste propustili...

KOD BASTIONA U TVRĐI I U DVORIŠTU PU OSJEČKO-BARANJSKE

Dan otvorenih vrata policije

JAVNA SLAVINA KOD STAROG STUDENTSKOG DOMA

Vodovod isprao cjevovod i voda je ponovno - pitka

Najčitanije iz rubrike