Osijek
UČENICI PRODAJU RASADU

Rijeke kupaca u plastenicima Poljoprivredne škole
Objavljeno 20. travnja, 2024.
Prodaja prijesadnica u školskom plasteniku nastavit će se svaki radni dan od 9 do 18 sati
Već tradicionalno, u Poljoprivrednoj i veterinarskoj školi tijekom travnja organizira se prodaja tzv. rasade. U međuvremenu je ta aktivnost prerasla u Proljetni sajam, a da su Osječani prihvatili tu manifestaciju, pokazalo se u petak na njezinu otvorenju.

- Prošle smo godine organizirali prvi Proljetni sajam i sretni smo da je zaživio. Raduje nas velik broj kupaca, koji još od 7.30 ujutro stoje ispred naše škole i čekaju početak prodaje. Ponuda je bogata, od rasade u plasteniku do štandova s domaćim proizvodima. Svoju ponudu predstavili su i naši gosti, srednje škole iz Đakova, Iloka i brojni drugi, a cijene su jednake kao prošle godine - kaže Ivan Aničić, ravnatelj Poljoprivredne i veterinarske škole.


O prijesadnicama se s učenicima i kolegama brinuo profesor Marin Marić, koji kaže: "Ovo je četvrta godina kako organiziramo prodaju rasade. Pripremili smo, kao i prethodnih godina, velik broj prijesadnica povrća, cvijeća, ljekovitog i začinskog bilja. Nismo brojili, ali ih ima na tisuće. Na štandovima je ponuda poljoprivrednih proizvoda s OPG-ova bivših i sadašnjih učenika."

Ove su godine krenuli kasnije u sjetvu, pa su tako sada neke biljke premalene, no bolje je i to nego da prerastu, objašnjava profesor Marić. Iz ponude je izdvojio puno sorti paprike, rajčice, raznolike vrste cvijeća, ljekovitog i začinskog bilja, nešto trajnica, proizvode učeničkih zadruga škole domaćina, ali i drugih osnovnih i srednjih škola. Ukratko, ima svega.

Potvrđuju to i učenici, koji ljubazno nude rasadu brojnim kupcima i strpljivo im objašnjavaju o kakvim je biljkama riječ. Klaudija Veselinović, učenica drugog razreda, rekla nam je da nudi kupcima dalije, kadife i drugo mirisno cvijeće te im savjetuje kako ga njegovati i zalijevati.

Vesna Latinović
Od srednje škole do doktorata znanosti
Profesorica Branka Dubravac organizirala je panel-raspravu Od srednje škole do doktorata znanosti, na kojoj je sudjelovalo šest bivših učenika škole, danas doktora znanosti. To su: Darija Marković, Davor Kralik, Mato Drenjančević, Ivica Bošković, Tomislav Vinković i Luka Drenjančević. Doktorandi su se dotaknuli različitih aktualnih tema, kao što su klimatske promjene, obnovljivi izvori energije, GM hrana i mnoge druge, kako bi učenicima približili svoje područje djelovanja u znanosti. U publici su bili učenici Poljoprivredne škole.

Možda ste propustili...

RADIONICA "UĐI U MOJE KONVERSICE"

Je li normalno da dečki plaču?

KRVOPIJE SU SE OVE GODINE POJAVILI RANIJE

Zbog krpelja prava navala na veterinarske ambulante

SLAVONSKA UDRUGA HERCEGOVACA

Marko Eljuga novi predsjednik

Najčitanije iz rubrike