Osijek
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA I PPD

Ugovor o distribuciji plina za općinu Erdut
Objavljeno 28. lipnja, 2019.
Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije i Marko Horvacki Zivalov, izvršni direktor Prvog plinarskog društva - Distribucija plina d.o.o. Vukovar, potpisali su jučer Ugovor o koncesiji za distribuciju plina na području općine Erdut. Na taj je način napokon omogućena distribucija i korištenje višestruko najpovoljnijeg energenta za potrebe stanovnika, ali i poduzetnika s ovog područja.

- Nakon 17 godina agonije i čekanja da se riješi problem svih koji žive na području općine Erdut, a koji su se nadali plinu kao najjeftinijem i najprihvatljivijem energentu, danas smo potpisali ugovor s koncesionarom koji će napokon staviti u funkciju mrežu koja je u proteklih nekoliko mjeseci obnovljena u cijelosti i pripremljena za distribuciju plina. Već ove sezone grijanja građani i poduzetnici s područja općine Erdut moći će koristiti i plin kao energent - rekao je župan Ivan Anušić.

Horvacki Zivalov iskazao je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora te naglasio kako je posljednjih mjeseci Prvo plinarsko društvo - Distribucija plina d.o.o. najmodernijom tehnologijom osposobilo kompletnu mrežu, inače sagrađenu prije 17 godina, no nikada nije bila u funkciji.

- Bio je to zahtjevan posao dovođenja mreže u ispravno stanje, a mrežu smo u tri naselja doveli u odlično stanje i već sada krećemo s puštanjem plina i priključenjima. Do kraja rujna riješit ćemo i mrežu u Aljmašu te i tamo pustiti plin - rekao je Horvacki Zivalov. D.Ku.
NAKNADA ŽUPANIJI 1,5 POSTO PRIHODA
Ivana Katavić Milardović, pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, istaknula je kako utvrđena vrijednost koncesije iznosi 41,4 milijuna kuna te da je na javni poziv pristigla je samo ponuda PPD-a koja je ispunjavala sve tražene uvjete. Koncesionar se obvezao plaćati naknadu od 1,5 % ostvarenog prihoda iz redovnog poslovanja ostvarenog obavljanjem djelatnosti distribucije plina u prethodnoj godini na području za koje se daje koncesija, što iznosi oko 620.000 kuna.
Možda ste propustili...

DJEČJI LJETNI KAMP U DOKKICI

Dokkica: Dječji ljetni kamp

Najčitanije iz rubrike