Sport
OSIJEKOV PRIJELAZNI ROK

Klupski čelnici odriješili kesu, “banka” nije prazna, bit će još novih lica
Objavljeno 26. lipnja, 2019.

Vrlo je ambiciozno NK Osijek ušao u ovogodišnji prijelazni rok. Već u prvom tjednu potpisao je tri zvučna pojačanja Antu Majstorovića, Vedrana Jugovića i Antonija Mancea na koje je potrošio 1,7 milijuna eura.

To samo govori kako misle ozbiljno kada je o sezoni čiji je početak pred vratima riječ. Sportski direktor Alen Petrović i njegov pomoćnik i glavni klupski skaut Marin Skender napravili su odličan posao. U to nema nikakve sumnje, ali najvažniju ulogu odigrala je akcija predsjednika Ivana Meštrovića koji je za ovo ljeto odlučio svojim operativcima osigurati lijep budžet za transfere.

- Krenuli smo ambiciozno, što je samo potvrđuje naše najave kako želimo biti jači u odnosu prema prošloj sezoni. Želim iskoristiti ovu priliku da zahvalim predsjedniku Ivanu Meštroviću i suvlasniku Lőrincu Mészárosu što su nam omogućili budžet za odrađivanje ovako zvučnih transfera - kaže Alen Petrović, sportski direktor NK-a Osijek.

Naravno, svote koje su na raspolaganje dobili Petrović i Skender nitko ne želi otkriti, ali bez obzira na, za hrvatske prilike, veliko ulaganje u momčad, "banka" u Gradskom vrtu još nije prazna.

- Mogu samo reći kako je ovo samo početak, a nikako kraj ovog prijelaznog roka za nas. Rekao sam i prije početka prijelaznog roka kako želimo u svakoj liniji dovesti dva, a u nekima možda i tri igrača. Prvi krug pojačavanja momčadi uspješno smo okončali, pa sad u miru možemo raditi dalje. Daljnje naše aktivnosti na tržištu ovisit će o razvoju događaja u momčadi te, naravno, o željama i eventualnim potrebama trenera Dine Skendera - kaže Petrović.

Šuškalo se kako bi se četvrto pojačanje moglo pojaviti već uoči odlaska momčadi na pripreme u Austriju, ali to se nije dogodilo. No zato je Petrović bio spreman ponuditi određene smjernice kada je u pitanju sljedeći korak na tržištu.

- Nemamo ni jednog stopera ljevaka. Svi su dešnjaci. Ne kažem kako će to biti sljedeća akvizicija, već samo utvrđujem trenutačno stanje. Uvijek smo na oprezu kada su u pitanju igrači koje pratimo i bit ćemo spremni reagirati ako se pruži mogućnost angažiranja nekog od igrača koji su na našem popisu želja. Mislim kako naši navijači mogu biti zadovoljni dosad učinjenim u prijelaznom roku, ali ponavljam to ne znači kako ćemo do njegova završetka sjediti prekriženih ruku - poručio je sportski direktor bijelo-plavih.

Ne bi nas iznenadilo ako bi se Osječani upustili u lov na još jednog napadača, jer bez obzira na to što se trenutačno ne priča o odlascima, i dalje je pitanje hoće li Mirko Marić kraj prijelaznog roka dočekati u bijelo-plavom dresu. Eventualni izlazni transferi mogli bi ovisiti o dužini života Osječana na europskoj sceni. Ako se ispadne prije kraja prijelaznog roka, onda bi se mogao dogoditi poneki odlazak... D.Keler
CIBALIJI ZA DRENU BELJU SAMO NAKNADA ZA RAZVOJ
U pozadini velikih transfera NK Osijek je odradio još jedan dobar posao za budućnost. Trogodišnji stipendijski ugovor potpisao je vrlo talentirani napadač Dion Drena Beljo koji je prošle sezone nosio dres vinkovačke Cibalije i u Trećoj ligi zabio devet pogodaka. Riječ je o 17-godišnjem napadaču (rođen 1. ožujka 2002.) za kojeg su još zanteresirani bili Dinamo i Rijeka, ali je mladić na koncu izabrao Osijek. Za njega će bijelo-plavi platiti samo naknadu za razvoj jer mu je istekao ugovor s Vinkovčanima. Beljo će se javiti na prozivku B momčadi.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike