Sport
TREĆA LJETNA AKVIZICIJA

Antonio Mance: Dolazak u Osijek predstavlja za mene novo dokazivanje
Objavljeno 24. lipnja, 2019.
Za Antonija Mancea Osijek je platio najveću odštetu u povijesti
Ljetni prijelazni rok traje tek tjedan dana, a Nogometni klub Osijek u njemu je već napravio dosta dobrih stvari. Trener Dino Skender u svlačionicu je dobio tri prava pojačanja i prije negoli je krenuo na ključni dio priprema za novu sezonu, a to je svakako odlična stvar. Ante Majstorović pa Vedran Jugović i na koncu najskuplji igrač u povijesti NK-a Osijek - Antonio Mance. Dolazak tog 23-godišnji napadača zaokružio je prvi krug prijelaznog roka za bijelo-plave. Osijek se dobro "istresao" za njega jer je Trenčinu platio rekordnu odštetu od 1,3 milijuna eura, pa će pred Manceom biti zahtjevna zadaća opravdavanja te cijene. Osijek je u tom slučaju morao biti brz i efikasan jer za mladog Riječanina postojalo je zanimanje iz nekih atraktivnijih liga u odnosu prema HNL-u.

- Upravo tako, nije to bila nimalo laka zadaća dovesti jednog takvog igrača za kojega je postojao značajan interes klubova iz dosta jačih i atraktivnijih liga nego što je to HNL. Htjeli smo ga dovesti još prije godinu dana, pa prošle zime, ali u to vrijeme je to ipak bilo nemoguće. Sada smo uspjeli u tome i jako smo zadovoljni. On nam je bio A opcija kada su u pitanju napadači, a nije nevažno ni to što ga je posebno želio naš trener Dino Skender - rekao je Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek.

Mance je protekle polusezone proveo na posudbi u Nantesu gdje mu je trener bio Vahid Halilhodžić.

- Igrao je u Francuskoj, zabijao u kvalifikacijama Europske lige. Ima dobre reference. Mobilna je "špica", može igrati i na poziciji drugog napadača. Siguran sam da će nam biti od koristi kad je u pitanju ispunjavanje naših ciljeva u novoj sezoni.

Novi napadač stavio je potpis na četverogodišnji ugovor, što samo govori kako u Gradskom vrtu s njim računaju na duže vrijeme.

- Drago mi je zbog povratka u Hrvatsku zato što dolazim u klub koji je uvijek puno značio u domaćem nogometu, a znači i sada. Potvrdio je to Osijek svojim rezultatima i prošle sezone, pa je i kod mene brzo sazrela odluka da se već sada dogovorim s Osječanima, ništa ne odgađajući. Dolazak u Osijek za mene predstavlja novo dokazivanje. I ovdje me čeka Europa, isto tako i vrlo zanimljive utakmice u HNL-u, tu je još Kup Hrvatske. Pred svima nama je vrlo zahtjevna sezona - rekao je Mance nakon što je postao novi član bijelo-plavih.

Polako, ali sigurno stvara se NK Osijek koji će moći odgovoriti i na najveće izazove. Snagu nove momčadi vidjet ćemo vrlo brzo u prvim europskim bitkama protiv vrlo zahtjevnog bugarskog CSKA. Međutim, na pameti treba imati još jednu stvar. Prijelazni rok za bijelo-plave još nije gotov. Premda se za Mancea iskrcala rekordna odšteta, "banka" u Gradskom vrtu valjda još nije posve prazna jer postoje još neke pozicije koje bi trener Dino Skender volio ojačati. D.Keler
OSOBNI KARTON
Ime i prezime: Antonio Mance

Datum rođenja: 7. kolovoza 1995.

Mjesto rođenja: Rijeka

Pozicija u momčadi: napadač

Karijera:

2012. – 2015.: Istra 1961 5(0)

2012. – 2013.: Pomorac Kostrena (posudba) 2(0)

2015. – 2017.: Domžale 41(13)

2017. – 2019.: Trenčin 52 (21)

2019.: Nantes (posudba) 5 (0)
Najčitanije iz rubrike