Sport
TIN SRBIĆ SREBRNI NA EP-u

Medalju posvećujem svojoj majci
Objavljeno 14. travnja, 2019.

U svom prvom finalu na Europskom prvenstvu hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je srebrnu medalju. U finalu na preči na Europskom prvenstvu u poljskom Szczecinu Zagrepčanin je za svoju izvedbu u finalu dobio ocjenu 14.900, što mu je bila najveća ocjena dosad dobivena u karijeri. Bolji od njega bio je sjajni Nizozemac Epke Zonderland, koji je s ocjenom 15.266 zlatu s prošlogodišnjeg SP-a u Dohi pridodao i europsko zlato iz Poljske, koje mu je već treće s Europskih prvenstava nakon 2011. i 2014. godine. Usto ima i tri svjetska zlata te naslov olimpijskog pobjednika iz Londona 2012. Brončanu medalju osvojio je najbolji iz kvalifikacija, Rus Artur Dalalojan s ocjenom 14.800.


- Ovo je bila moja vježba života. Osjećao sam se savršeno, malo sam, istina, na zagrijavanju bio krut, ali kada sam se popeo na podij, znao sam kako će biti u redu i da me ne može nitko srušiti sa sprave, ni da me vuče s nje - rekao je Srbić nakon dodjele medalja.


Mora se priznati kako su i Zonderland i Dalalojan također odradili svoje vježbe života. Obojica su odradila svoje vježbe prije Srbićeva nastupa, pa je pritisak sigurno postojao.


- Kada sam ulazio, vidio sam od Rusa ocjenu pa sam se pitao pa kud baš sad da mu sjedne. Ali rekao sam samom sebi: ‘Sada i ti moraš odraditi svoju vježbu života.‘ Malo me bilo strah kada sam doskočio da će me suci zakinuti i ipak više vrednovati vježbu ruskog gimnastičara. No dečko je bio doista korektan. Kada sam im prišao nakon nastupa, pričao sam s njim, odmah mi je priznao kako sam bolje odradio od njega. I zbog njegova poteza mi je bilo drago. Svaka čast Epkeu. Kada je on svoju vježbu odradio, tu nisam imao puno šanse, ali već sam se dosta približio i zbog toga sam zadovoljan.
Srbić je u svom prvom finalu Svjetskog prvenstva u Montrealu 2017. godine stigao do zlata. U svom prvom finalu na EP-u slijedi srebro. Vjerujemo da ne bi imao ništa protiv sljedeće godine svog prvog finala Olimpijskih igara u Tokiju pa da opet bude medalja, pa makar i bronca. No lov na Olimpijske igre se nastavlja. Srbić je trenutno drugi u poretku za Svjetski kup (prvi je Zonderland, nap.a), a prave kvalifikacije za Olimpijske igre bit će Svjetsko prvenstvo u Stuttgartu od 4. do 13. listopada. Srbić je otkrio kome posvećuje srebrnu medalju iz Poljske: "Mojoj majci! Najboljoj ženi na svijetu". K.Lacković


 
Tin je srebrnu medalju s Europskog prvenstva posvetio svojoj majci
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike