Regija
KOMUNALAC POŽEGA

Predstavljen novi sustav
gospodarenja otpadom
Objavljeno 8. studenog, 2018.
POŽEGA
Održana je prezentacija uvođenja novog sustava gospodarenja komunalnim otpadom u kolektivnom stanovanju. Sustav su predstavili djelatnici Komunalca.
Stanarima u višestambenim zgradama predlaže se mogućnost razdiobe varijabilnog dijela cijene usluge na način da se udio izračuna omjerom broja članova kućanstava u odnosu prema ukupnom broju članova stambene zgrade te se taj model smatra najpravednijim. Postoji i mogućnost korištenja vlastitog spremnika za stanare koji imaju vlastiti zatvoreni prostor za smještaj spremnika od 120 litara.
Novim sustavom naplate usluge odvoza komunalnog otpada naplaćuje se odvoz miješanog komunalnog otpada u zelenom spremniku i/ili kontejneru, a ne naplaćuje se odvoz odvojeno prikupljenog reciklabilnog materijala u plavim spremnicima (papir, karton), u žutim spremnicima (plastika) i zelenim vrećama (staklo). Cilj je ukloniti kontejnere s javnih površina, u suradnji s Komunalcem i Gradom pronaći lokacije za kontejnere, onemogućiti odlaganje trećim osobama ograđivanjem i zaključavanjem spremnika za otpad za koje stanari plaćaju račune, optimizirati volumen spremnika za svaku zgradu pojedinačno te izdvajati korisne vrste otpada iz miješanog komunalnog otpada i odlagati ih u posebne spremnike i u reciklažno dvorište. AGM Kruna
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STIŽU KIK, BIPA, TEDI I PEPCO

Do ljeta šoping-centar i nova radna mjesta

2

POŠUMLJAVANJE U PUNOM JEKU

Na mjestu posječene cerove niče nova hrastova šuma

3

RAZGOVOR S NAČELNIKOM OPĆINE ĐURĐENOVAC HRVOJEM TOPALOVIĆEM

Sve je spremno za gradnju sustava odvodnje vrijednog 130 milijuna kuna