Regija
7. MEĐUNARODNI ŠAHOVSKI TURNIR

Među stotinu šahista najbolji Davor Rogić
Objavljeno 6. kolovoza, 2018.
ČAGLIN - Na 7. Međunarodnom šahovskom turniru u Čaglinu okupilo se više od stotinu šahista iz Hrvatske i BiH. Za ovaj turnir, uz Šahovski klub Čaglin, Mjesni odbor Sovski dol i Općinu Čaglin, svakako je najzaslužniji suorganizator i veliki donator Filip Kovačević. On je podrijetlom iz Sovskog dola i želio je svom kraju donijeti veliku manifestaciju, a kako ga posebno zanima šah, povezao je dvije ljubavi - Sovsko jezero i šah. Tako su se dan ranije na Sovskom jezeru održali tradicionalni susreti, a na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja u Čaglinu šahovski turnir. Ove je godine šahista bilo nešto manje nego lani jer su se istovremeno održavali šahovski turniri u BiH i Mađarskoj.
Nakon 9 kola po 7 minuta igre iskristalizirali su se i pobjednici turnira, na kojemu su sudjelovali šahisti čije ime u šahovskom svijetu puno znači. Tako je nastupilo 9 velemajstora, 4 međunarodna majstora, 11 FODE majstora, 2 nacionalna majstora. Najbolji je sa 7 i pol bodova bio hrvatski GM majstor Davor Rogić, drugi je s istim brojem bodova bio GM Ante Brkić, treći sa samo pola boda manje IM Rudolf Sertić. Četvrto mjesto sa 7 bodova osvojio je GM Mladen Palac, peto Mile Maras, šesto IM Branko Rogulj, sedmo GM Zdenko Kožul, osmo GM Hrvoje Stević, deveto NM Ante Jurković, a deseto mjesto GM Alojzije Janković. Svi su oni od načelnika općine Dalibora Bardača i zamjenika župana Željka Jakopovića dobili novčane nagrade. Kvalitetnim rakijama iz Sovskog dola nagrađeni su još 11-plasirani FM Marijan Krištofić, FM Drago Vargić, MK Danijel Burić, MK Filip Pavić i FM Damir Samovojska. Kvalitetnim buteljama vina nagrađeni su od 16. mjesta IM Ervin Sindik, FM Miro Pandurević iz BiH, MK Filip Cvitković, GM Milan Vukić (BiH) i FM Robert Dabo Peranić. Plasman iza dvadesetog mjesta ostvarili su još poznati GM Robert Zelčić i Mišo Cebalo.
Nagrađena je i najbolja šahistica, WFM Gordana Šulc, najbolji kadet Mario Drempetić, najbolja kadetkinja MK Petra Vidović, najbolji igrač ŠK Čaglin Ivica Dragičević i najbolji kadet ŠK Čaglin, VK Marino Majetić. Posebno priznanje i poklone organizatora dobili su tajnica Marija Krajtner i donator Filip Kovačević. Glavni sudac Vid Brzica iz Zagreba odlično je vodio turnir uz pomoć Stjepana Efingera i Ivice Kopeckog iz čaglinskog kluba. AGM Kruna
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike