Regija
PROJEKT GRADSKE REŽIJE

Računi za komunalije ubuduće - bez provizije!
Objavljeno 12. svibnja, 2018.

BELI MANASTIR

Kako je najavljivao direktor Baranjske čistoće, Damir Paulić, stanovnici Belog Manastira račune za komunalnu naknadu i pričuvu Stanouprave od jučer mogu plaćati bez provizije.

Bilo pritužbi

Informacija je to koja će zasigurno razveseliti Belomanastirce, posebice one plićeg džepa, a takvih je, na žalost, sve više. Brojne su, naime, pritužbe građana kako za provizije moraju izdvajati iznose koji, na prvi pogled, nisu tako veliki, ali kada se sve zbroji, brojka i nije tako mala.

- Nekome će možda zvučati čudno, ali bude dana kada razmišljam hoću li moći kupiti kilogram kruha. Sigurno je da pozdravljam ovaj potez - ističe jedan umirovljeni Belomanastirac, naglašavajući kako bismo sve račune trebali plaćati bez ikakvih provizija.

Hoće li tako biti, pokazat će vrijeme, premda je u takvo nešto teško povjerovati. No, kako bilo da bilo, sigurno je da Belomanastirci više ne moraju plaćati proviziju za plaćanje gradske komunalne naknade i pričuvu, a još od prije oslobođeni su plaćanja provizija za račune koje šalje Baranjska čistoća te račune za dimnjačarske usluge obrta Florijan.

- Riječ je o projektu Gradske režije, koji evoluira i građanima u svakom slučaju pospješuje standard. Plaćanje spomenutih računa bez provizije plod je odlične poslovne suradnje Grada Belog Manastira i Baranjske čistoće, koja osigurava razvoj i ustrojavanje projekta Gradske režije - objašnjava Paulić.

Dodaje kako projekt ne omogućava samo plaćanje bez provizije, nego i manje gubljenje vremena za plaćanje režijskih troškova, budući da sve spomenute obveze mogu izvršiti na jednom mjestu.

Oglašavanje na tržnici

Na građanima je, nastavlja, da odluče hoće li to učiniti u nedavno otvorenom poslovnom centru na tržnici, u sjedištu tvrtke (Ulica Republike) ili Pogrebnom uredu (Osječka ulica). Paulić naglašava kako su na spomenutim lokacijama građanima dostupni prodajno-uslužni asortimani, kao i informacijski centar vezan za njihov djelokrug rada. Ove usluge za sada su dostupne samo Belomanastircima, ali u Baranjskoj čistoći na ovom ne misle stati.

- Osim poslovnih centara u Belom Manastiru, krećemo i s realizacijom poslovnog centra u Dardi, koji će imati dodatnu namjenu, o čemu ćemo posebno obavijestiti javnost - najavljuje Paulić, ističući kako će dobra suradnja s Općinom Darda osigurati mještanima te općine dostupnost brojnih pogodnosti.

- Temeljna odrednica proširenja poslovnih aktivnosti je razvijanje gospodarstva, ali i zakonske odredbe. Zakon o komunalnom gospodarstvu, točnije prijedlog novog teksta zakona u zakonodavnom procesu, poprimio je brojne izmjene na temelju amandmana, tako da tržišne poslovne aktivnosti ostaju u okvirima zakona, uz odgovarajuće posebno knjigovodstvo. Tako nas je, naime, obavijestila Hrvatska gospodarska komora - naglašava.

Novina u poslovnom centru Baranjske čistoće na tržnici je dostupnost usluge promidžbe i komunikacije. Tvrtka će na tržnici instalirati sustav razglasa, koji će služiti i za iznajmljivanje korisnicima tržnice.

- Primjerice, ako zainteresirani dobavljač robe ima potrebu da se određene informacije na ovom prostoru oglašavaju preko naše multimedijalne infrastrukture na tržnici, s njim će biti sklopljen ugovor o provedbi, pa će biti realiziran audioprijenos odnoso projekcija na zidu - kaže Paulić. Podsjeća i na još jednu, već realiziranu novinu - dostavu računa u kuvertama, što do sada nije bio slučaj s trgovačkim društvima u gradskom (su)vlasništvu.

- Riječ je o višoj razini poslovne komunikacije s potrošačima i zaštiti osobnih podataka. Sigurno da nije primjereno raznošenje osobnih podataka dostupnih svima, na računima bez kuverti - kaže Paulić.

Ivica GETTO
VIP-ovi računi još na čekanju

Podsjetimo, Baranjsku čistoću nedavno je posjetio Jirí Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta, te s Paulićem razgovarao o nastavku dobre poslovne suradnje. Jedna od tema razgovora bilo je plaćanje računa Vipneta bez provizije u belomanastirskom poslovnom centru Baranjske čistoće na tržnici, ali je za sada ostalo sve samo na prošlomjesečnom razgovoru. Dvorjančanský je tada još napomenuo kako je Vipnet zainteresiran, između ostaloga, za područje turizma, posebice onog kongresnog. Predstavio je mogućnost poslovnih predavanja u Baranji, koja za sobom štošta donose.

odrednica

PROŠIRENJE AKTIVNOSTI I RAZVOJ GOSPODARSTVA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike