Sport
LINO ČERVAR:

Zagreb nas je kao i Split prihvatio, a mene se vrijeđa u mojoj zemlji
Objavljeno 20. siječnja, 2018.

„Moramo spustiti loptu na zemlju“, ponavljali su kao papagaji naši rukometaši nakon pobjede nad Norveškom. Daleko je još polufinale premda je u drugom krugu ostala još jedna utakmica s Francuskom. Kako posao niti ni približno gotov svjestan je i Lino Červar. Prvo je komplimentirao Norvećanima.
- Imam vrlo visoko mišljenje o norveškoj reprezentaciji, znao sam da će to biti za nas vrlo težak meč. Zasluženo smo pobijedili jer naša obrana je igrala jako dobro i uspjeli smo na određeni način smanjiti njihovo najjače oružje tranziciju prema naprijed. Napad je bio iznimno raznovrstan. Svi su dali odlličan učinak u napadu smo imali 71 posto što je iznimno visok postotak.
Prisjetio se Červar problema koji su ga snašli.


- Važna je pobjeda jer imamo tri vrhunske reprezentacije koji imaju tri vrhunska igrača. Kao što je bitan Karabatić s Francuskom, Norveška sa Sagosenom, tako je kod nas Duvnjak. On nije igrao, važno je da i bez njega imamo momčad. Igrači su to razumjeli, odigrali su odlično u obrani, napadu, ponašanju u svemu. Bio je to naš moderan rukomet. Na žalost, ništa još nije gotovo još se igra. Dobili smo mogućnost par dana regeneracije i pripremu za Francusku. Čvrsto sam na zemlji i mislim da ne trebamo sada nam nikakva euforija. Trebamo biti mirni, trezveni koncentrirani i pokušati to pokazati i u narednoj utakmici.

Zahvalio se Červar navijačima

- Zahvaljujem se toplo publici. Pomislili su kako nećemo imati takvu publiku. Ali i Zagreb je kao i Split srcem prihvatio našu reprezentaciju i dao nam ogroman vjetar u leđa.
 Lino je ipak se činio prilično staložen unatoč pobjedi. Otvorio je potom dušu.
- Nešto me ipak muči. Doživljavam uvrede u vlastitoj zemlji. A to sigurno sa preko 160 utakmica na klupi reprezentacije i sa svim naslovima nisam zaslužio. Valjda će naša djeca i unuci stvoriti bolje društvo.


Nije Červar otkrivao što ga muči. Nadamo se kako ga ne mogu razljutiti komentari na raznoranznim forumima i društvenim mrežama. No, mnogi su zaključili kako su ga naljutile izjave makedonskog vratara Borka Ristovskog, koji je Červara nazvao „šarlatanom“ i trenerom za kojeg je vrijeme prošlo. 

Iz Zagreba: Krešimir LACKOVIĆ

Najčitanije iz rubrike