Sport
KREŠO IVANKOVIĆ, NEXE

Plan: Zaključati se u dvoranu i za Kup se pripremiti
Objavljeno 7. svibnja, 2024.
Našičani imaju dosta problema s ozljedama, što momčad najviše osjeti na organizaciji igre
Željeli su na početku sezone u NEXE-u Ligu za prvaka okončati većim bodovnim učinkom, da bar u jednoj utakmici svladaju Zagreb, pa u doigravanje za prvaka uđu u egalu. Na kraju, nakon svega što se dogodilo u klubu i momčadi, mogu biti zadovoljni što će još jednom igrati sa Zagrebom doigravanje za prvaka, što im i titula viceprvaka nije izmaknula.

Zagreb je stigao na korak do "milijuntog" naslova prvaka. Prvak će biti ona momčad koja prva u međusobnim susretima dođe do šest bodova, Zagreb s dvije pobjede nad NEXE-om ima već četiri. U nedjelju su bili bolji od NEXE-a 24:18 u utakmici koja je, za razliku od one prethodne, odigrana svih 60 minuta. Vidjelo se da je obje momčadi sustigao i umor. Jedini na visini zadatka bili su vratari Matej Mandić i Dominik Kuzmanović. Na zadovoljstvo hrvatskog izbornika Dagura Sigurdssona, koji je s tribina Kutije šibica gledao hrvatski derbi.

U redovima Našičana dosta je na kraju sezone problema s ozljedama, što se najviše osjeti na organizaciji igre. Ante Gadža je ozlijeđen, mladi Ognjen Cenić "skrpan", Lovro Jotić muči se cijelu polusezonu s ramenom, a dodajmo tome da su Marko Bezjak i Andraž Velkavrh pod suspenzijom zbog događanja na utakmici NEXE - Zagreb u Našicama.

Krešo Ivanković, trener NEXE-a, sada će malo dobiti na vremenu. Ne samo za oporavak nekih igrača nego i za pripremu najvažnijeg dijela sezone. Nakon reprezentativne stanke prvo što slijedi je nastup u završnici Kupa Hrvatske. NEXE se u polufinalu 16. svibnja sastaje sa Sesvetama, koje su im, ove, ali i prošle sezone, poslale dovoljno upozorenja da tu utakmicu moraju shvatiti maksimalno ozbiljno. U drugom polufinalu Zagreb se sastaje s Bjelin-Spačvom Vinkovci. Tek nakon završnice Kupa Hrvatske bit će odlučen i prvak Hrvatske. Sljedeća utakmica bit će ponovno odigrana u Kutiji šibica. Zato je kompletna koncentracija u NEXE-u na predstojeći nastup u Kupu Hrvatske u Poreču.

- Ništa nam ne predstoji, nego zaključati se u dvoranu i pripremati se za Kup. Nadamo se i oporavku nekih igrača. Tražit ćemo kako popraviti igru u napadu, da budemo još okomitiji i prodorniji - poručio je trener NEXE-a.

Krešimir Lacković
polufinale
Sesvete shvatiti ozbiljno

Atmosfera dobra, osmjesi na treningu
 
 
Utakmica u Zagrebu bila je dostojna derbija. Možemo samo pogledati u nebo i nadati se da nas netko gore čuje, da nam se oporavi koji igrač do sljedeće utakmice. Imali smo problema i u obrani, vrlo su nam lako u prvih 15 minuta ulazili u šest metara i do lakih pogodaka. Dobro je što smo stvarali šanse, premda nismo pozabijali. Cenić je mlad i nezaliječen, nije njemu i Jotiću bilo lako gurati utakmicu svih 60 minuta. Kraj je sezone. Svi smo već umorni. Vidi se to i na Zagrebu, koji je igrao dobru sezonu u Ligi prvaka. Imali smo dosta turbulencija, ali drago mi je vidjeti smiješak na licu igrača tijekom treninga. Atmosfera je dobra i to je prvi preduvjet da se napravi dobar rezultat - poručio je trener NEXE-a.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike