Sport
SUPERSPORT PRVA NL

U Osijek stiže Dugopolje, Cibaliji prilika za miran san
Objavljeno 4. svibnja, 2024.

Prvenstvo SuperSport Prve nogometne lige polako ulazi u odlučujuću fazu. Borba za naslov pobjednika, a samim time i konačnu nagradu, plasman u Supersport HNL, ludo je neizvjesna, ali ništa manje napeto nije ni na dnu tablice, gdje se momčadi bore za očuvanje statusa.

Pet kola ostalo je do kraja, a dvije vodeće momčadi Zrinski Osječko 1664 i Šibenik i dalje dijele samo dva boda. U nastavku sezone Šibenčani su izgubili samo dva boda i bez poraza su, dok je Zrinski doživio jedan poraz i jednom remizirao. Ta "mrtva utrka" nastavlja se i u ovom, 29. kolu, u kojem će obje momčadi igrati na svom terenu. Šibenčani će danas (subota) na svom Šubićevcu ugostiti četvrtoplasirani Jarun, što je za njih sigurno potencijalna "nagazna mina". No, ako žele zadržati korak sa Zrinskim Osječko 1664, nemaju pravo na krivi korak.

Momčad Zrinskog koja svoje susrete igra u osječkom Gradskom vrtu na ispitu će biti dan kasnije (u nedjelju) negoli njihov jedini konkurent. Ugostit će šestoplasirano Dugopolje, momčad koja uz bjelobrdski BSK ima najviše remija ove sezone (12), što samo govori koliko su tvrd i neugodan suparnik. Zrinski je u posljednje vrijeme svoje utakmice nerijetko rješavao u sudačkoj nadoknadi, što samo govori o jakom karakteru koju momčad Igora Budiše posjeduje. On će joj svakako dobro doći u toj neizvjesnoj utrci sa Šibenikom, koja je nedvojbeno psihički iscrpljujuća za jedne i druge. Istina, Zrinski je u boljoj poziciji jer nije u poziciji lovca, pa si čak može dopustiti još jedan remi prije, mnogi smatraju, odlučujućeg okršaja koji će se odigrati u, posljednjem, 33. kolu kada u Gradski vrt dolazi Šibenik. No dotad oba reflektanta za plasman u elitni razred hrvatskog nogometa trebaju odraditi još dosta posla.

Od slavonskih predstavnika u drugom razredu hrvatskog nogometa završnicu sezone bez ikakvog stresa odigrat će Vukovar 1991. Vukovarci već naveliko mogu razmišljati o sljedećoj sezoni jer su zabetonirani na trećem mjestu. S njega ne mogu ni gore ni dolje, a oni su jučer na svom stadionu i otvorili 29. kolo ugostivši Sesvete. Preostala dva slavonska kluba Cibalia i BSK završnih pet kola iščekuju s priličnom tjeskobom jer još uvijek nisu riješila pitanje ostanka u SuperSport Prvoj NL. Vinkovčani su u nešto boljoj poziciji jer ih od 11. mjesta koje vodi u kvalifikacije za ostanak dijele četiri boda, a BSK je samo jedan jedini bod ispred te pozicije. Cibalia u ovom kolu ima priliku napraviti važan korak prema osiguravanju statusa jer će na svom stadionu dočekati posljednjeplasirani Solin, kojeg od ispadanja dijeli još samo puka teorija. Uspije li Cibalia doći do važne pobjede u toj utakmici, svakako će lakše disati u završnim kolima. BSK, pak, također očekuje iznimno važna utakmica protiv jednog od izravnih konkurenata u borbi za opstanak - Croatije. Bjelobrđane čeka neugodno gostovanje u Zmijavcima, a sve osim poraza za njih bi bio prihvatljiv rezultat. U biti gotovo polovini lige stauts je još uvijek ugrožen jer od šestog Dugopolja do 11. Orijenta razlika je samo šest bodova, što ni jednom od tih klubova ne omogućuje miran san.

Nema dvojbe kako će završnica sezone u SuperSport Prvoj NL biti itekako zanimljiva bez obzira na to radilo se o vrhu ili dnu ljestvice. D.Keler

Standings provided by Sofascore
PAROVI 29. KOLA
U 29. kolu SuperSport Prve NL sastaju se: Vukovar 1991. - Sesvete, Šibenik - Jarun (Zagreb), Cibalia (Vinkovci) - Solin, Dubrava Tim kabel (Zagreb) - Orijent (Rijeka), Zrinski Osječko 1664 - Dugopolje, Croatia (Zmijavci) - BSK (Bijelo Brdo).

Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO 1988.

Labud iz Utrechta oduševio svijet

UTRKA KANUA JEDNOKLEKA ZA SENIORKE

Vanesa Tot bez olimpijske norme

Najčitanije iz rubrike