Sport
EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Polufinale je tu, mogu naši i brže
Objavljeno 25. travnja, 2024.
Hrvatski veslači i veslačice odlično su odradili prvi dan Europskog prvenstva, koje je u četvrtak počelo u našem susjedstvu, u mađarskom Szegedu. Sve hrvatske posade već u prvoj utrci su osigurale mjesto u polufinalu, osim osječke braće Lončarić, koja će to pokušati napraviti danas u repesažu.

Damir Martin opet djeluje dobro i brzo. Ovo je olimpijska godina, vrijeme kada Vukovarac sa zagrebačkom adresom ide najbrže na vodi. Sjajno je odradio i prvu utrku u Mađarskoj, te izborio mjesto u polufinalu samaca. Martin je u svojoj kvalifikacijskoj skupini osvojio drugo mjesto s vremenom 6:58.11 minuta, a najbrži je bio Britanac George Bourne (6:55.90).

Bez većih problema polufinale su odradila i braća Martin i Valent Sinkoviću te sestre Ivana i Josipa Jurković u dvojicima bez kormilara. Sinkovići su zauzeli drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom od 6:34.85 minuta i izravno ušli u polufinale. Valent i Martin su tijekom cijele utrke bili na drugom mjestu, na kraju su zaostali više od osam sekundi za rumunjskom posadom Florin Arteni-Florin Lehaci, a za sedam sekundi nadmašili su trećeplasirani španjolski čamac, koji mora u repesaž. Sestre Jurković su također zauzele drugo mjesto u svojoj skupini, s vremenom od 7:15.90 minuta, pobjednice su Grkinje (7:14.04).

Izravno mjesto u nedjeljnom finalu ima Dora Dragičević u lakom samcu, jer je u toj disciplini prijavljeno samo šest veslačica. Ipak, i one su veslale kvalifikacijsku utrku za određivanje staza u kojima će nastupiti u nedjeljnom finalu. Pobijedila je Bjeloruskinja Alena Furman (7:35.72 minuta), a hrvatska predstavnica na cilj je došla posljednja, u vremenu 7:56.91 minuta.

Polufinalne utrke su na rasporedu u subotu. I. Liović
Lončarići danas na popravnom
Braća Patrik i Anton Lončarić plasman u polufinale dvojca na pariće tražit će danas (petak) u 11.08 u repesažu. Lončarići su u svojoj kvalifikacijskoj skupini bili četvrti s 6:30.24 minute. Pobijedili su Španjolci (6:20.42), drugo mjesto osvojio je norveški dvojac (6:25.21), pa je Osječanima do izravnog plasmana u polufinale nedostajalo pet sekundi.

Možda ste propustili...

PRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA

Dobra domaća izdanja preslikati na Gripama

ODBOJKAŠI MLADOSTI STIGLI NA KORAK DO OBRANE TITULE

Mursa prekasno proigrala na Savi

GROZNICA SUBOTNJE VEČERI NA OPUS ARENI

Pobjeda koja Osijeku znači više od tri boda

Najčitanije iz rubrike