Sport
HRVATSKI NAPADAČ: DOBRO SAM

Sada je na meni da se dobro oporavim i onda vratim još jači na teren
Objavljeno 21. travnja, 2024.
Čini se da Zlatko Dalić i stožer hrvatske nogometne reprezentacije, kao i navijači, mogu odahnuti. Ante Budimir je dobro, oporavlja se i optimistično najavljuje: Uskoro se vraćam na teren. Naime, hrvatski nogometni napadač Ante Budimir, kojem su prije sedam dana napuknula rebra tijekom utakmice s Valencijom, poručio je da se oporavlja kako bi se "još jači vratio na teren".

- Bile su to jedna noć i jedna utakmica s tisuću emocija - kratko je napisao 32-godišnji hrvatski reprezentativac na Instagramu.

Osasuna je u ponedjeljak navečer izgubila 1:0 od Valencije, a Budimir je u sudačkoj nadoknadi izborio jedanaesterac, pa ga iznenađujuće loše izveo, čime je njegova momčad ostala bez bodova. Osasunin trener Jagoba Arrasate rekao je na konferenciji za novinare da je kod najboljeg strijelca momčadi došlo do mentalne blokade prilikom izvođenja udarca.

Neki su mediji naveli da je to bio "najgori jedanaesterac uopće izveden" jer je 190 centimetara visoki igrač izgubio ravnotežu uoči udarca, pa je lopta lagano završila u rukama vratara.

- Hvala vam puno za poruke podrške, ali i za one malo manje lijepe. Sve su one dio igre - napisao je Budimir.

Nakon završetka utakmice u Pamploni prevezen je u lokalnu bolnicu, gdje su mu liječnici ustanovili prijelom rebara na tri mjesta. Prijelom je nastao pod utjecajem udarca primljenog pred kraj utakmice. Nakon dvije noći provedene u bolnici napadač se dobro oporavlja, pa su ga liječnici poslali kući.

- Sada je na meni da se oporavim i vratim još jači na teren - poručio je Budimir, koji je sa 16 zabijenih pogodaka drugi strijelac španjolske La Lige.

Glasnogovornik Osasune prije nekoliko dana kazao je kako će Hrvat ovog tjedna individualno vježbati kako bi se suigračima mogao priključiti za mjesec dana. Tada će ga liječnici još jednom pregledati.

Budimir je javno zahvalio na primljenim porukama podrške navijača, posebice onih iz Hrvatske i Španjolske.

- Hvala navijačima Osasune i Hrvatske, jedinstveni ste!

Osasuna, jedanaestoplasirana momčad Primere, porazom od Valencije se udaljila od mjesta koje iduće sezone vodi u europska natjecanja, ali je do kraja prvenstva ostalo sedam kola.

- Nakon teške utakmice u kojoj se sve dogodilo, ponosan sam na našu momčad jer smo se do posljednje minute borili za pobjedu i pokušali ostvariti svoj san. Nažalost, nismo uspjeli, pa je ostao gorak okus, ali nije još sve gotovo - dodao je Budimir.

Nastavi li se dobro oporavljati, mogao bi se vratiti na teren oko 18. svibnja, prije kraja sezone. To znači da će se biti spreman odazvati Daliću na početku priprema za Euro 2024. Podsjetimo, hrvatska reprezentacija prije odlaska na Euro igra prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom 3. lipnja i Portugalom 8. lipnja. H/I. Li.
Hvala navijačima Osasune i Hrvatske, jedinstveni ste!, poručio je Budimir

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike