Regija
’’NAŠIČKI CVIJET’’

Provedeno 17 projekata za kvalitetniji život osoba s invaliditetom
Objavljeno 29. ožujka, 2024.
NAŠICE - Našički cvijet - Udruga osoba s invaliditetom Našice tijekom 2023. godine provodila je brojne aktivnosti i projekte. Podnoseći izvješće o radu, predsjednica Gordana Blagajac istaknula je kako je provedeno 17 različitih projekata.

- Iznimno su vrijedni i važni svi jer potiču i pomažu da se naša djeca s teškim oštećenjem zdravlja i osobe s invaliditetom što bolje i kvalitetnije uključe u lokalnu zajednicu i da spriječimo socijalnu izolaciju - istaknula je Blagajac.

Realizirana je igraonica ‘‘Našički cvijet‘‘, projekt brige za djecu od rođenja do polaska u školu te niže razrede osnovne škole. U projektu je sudjelovalo 25 djece, a bili su angažirani fizioterapeut, defektolog i pomoćnik u nastavi.

Također, Udruga je potpisala novi ugovor za projekt ‘‘Zaželi‘‘ kojim će biti zaposleno 12 gerontodomaćica, a koje će pružati pomoć za 72 korisnika.

- Istaknula bih da smo dobili licencu kao davatelj usluga osobne asistencije, što nam omogućuje izravno financiranje preko Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Ovim korakom financiranje više ne mora biti ograničeno na projekte, što će dodatno olakšati pristup i pružiti kontinuiranu podršku našim korisnicima - objasnila je predsjednica.

Dodala je kako je Udruga na natječaju za dodjelu stipendija Zaklade ‘‘Hrvatska za djecu‘‘ osigurala potporu u hrani, odjeći i obući za jednu obitelj.

- Aktivno radimo i na osiguranju stipendije za jednog od naših članova koji se suočava s teškim zdravstvenim izazovima. Realizacija je u završnoj fazi i kada uspješno završimo ovu inicijativu za dječaka koji pohađa osnovnu školu, proširit ćemo podršku i na njegovo srednjoškolsko obrazovanje - najavila je predsjednica Blagajac.

Članovima ‘‘Našičkog cvijeta‘‘ obratio se gradonačelnik Krešimir Kašuba, naglasivši kako je najveći doprinos Udruge u aktivnom podizanju dostojanstva i kvalitete života osoba s invaliditetom. Poručio je kako će Grad i dalje biti podrška.

S. Fridl
Možda ste propustili...

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

Najčitanije iz rubrike